CHP Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, ekonomide büyük sıkıntı yaşanılan şu günlerde çiftçilere, yerel kaynaklara sahip çıkılması gerektiğini söyledi.

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar'da AK Parti'nin Güçlü Kadın Adayı: Emine GökçeAfyonkarahisar'da AK Parti'nin Güçlü Kadın Adayı: Emine Gökçe

CHP Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, ekonomide büyük sıkıntı yaşanılan şu günlerde çiftçilere, yerel kaynaklara sahip çıkılması gerektiğini söyledi.

Köksal, "Tarlada 5 kuruş olan ürünün markette 10 liraya çıkmasını istemiyorsak çiftçilerimize sahip çıkmalıyız. Çiftçilerimize sahip çıkarsak hem kırsaldaki üretici kazanır, hem de şehirdeki tüketici" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Sandıklı ve Başmakçı İlçeleri ile Başmakçı İlçesi'ne bağlı Çığrı, Ovacık köylerinde esnaf, vatandaş ve çiftçilerle bir araya gelerek sıkıntıları yerinde dinledi.

TÜRKİYE TARIMDA KENDİNE YETEN ÜLKE KONUMUNDAN İTHALATA BAĞIMLI ÜLKE HALİNE GELDİ

Milletvekili Burcu Köksal, ilk ziyaretini Sandıklı İlçesi'ne gerçekleştirdi. CHP Sandıklı İlçe Başkanı Raşit Güneş ile birlikte ilçenin ileri gelen patates üreticilerinden İsmail Özel ile patates üreticilerinin sıkıntıları hakkında görüşen Milletvekili Köksal, Türkiye'nin "Tarımda kendine yeten ülke" konumundan "ithalata bağımlı" bir ülke konumuna geldiğini söyledi. Milletvekili Köksal, "Ekonomide büyük sıkıntı yaşadığımız şu günlerde çarelerden birisi de çiftçilerimize, yerel kaynaklara sahip çıkmak... Tarlada 5 kuruş olan ürünün markette 5 liraya çıkmasını, köyde 1 lira olan sütün markette 10 liraya çıkmasını önlemek istiyorsak çevremizdeki gıda üreticilerine sahip çıkmalıyız. Çiftçilerimize sahip çıkarsak hem kırsaldaki üretici kazanır, hem de şehirdeki tüketici." dedi.

VATANDAŞ PEYNİR, ZEYTİN, HATTA EKMEK ALACAK PARAYI BULAMIYOR..!

Milletvekili Köksal, konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı:

“Varlığını Saraya borçlu olan atanmış Tarım Bakanı Vahit Kirişçi “2023 seçimleri çok önemli öbür tarafta soracaklar insanlık için ne yaptınız" diye seçim propagandasına girişmiş. Bre atanmış bakan öbür tarafta Ülkeyi 5’li çeteye nasıl peşkeş çektirdiniz, vatandaş doğalgaz ve elektrik faturasını ödeyemezken siz nasıl 3-5 yerden maaş aldınız hiç mi Allah'tan korkmadınız demiyecekler mi? Siz eşinizi dostunuzu akrabanızı liyakati olmadan işe yerleştirirken KPSS’de yüksek puan alanların hakkını nasıl yediniz diye sormayacaklar mı? Küçücük çocuklar istismara maruz kalırken devekuşu gibi kafanızı kuma gömmenizin hesabı sorulmayacak mı? Ey atanmış Tarım bakanı insanlar evlerindeki buzdolabına peynir zeytin hatta ekmek alacak parayı bulamazken, aksırıp tıksırıncaya kadar yediğiniz kul hakkını sormayacaklar mı?"

SEÇİM PROPAGANDASI YAPACAĞINIZA HAYVANCILIĞIN SORUNLARINI ÇÖZÜN

Tarım Bakanı Vahit Kirişçi'yi sağa sola laf yetiştirip seçim propagandası yapmaya kalkacağına her geçen gün daha da kötüye götürdükleri hayvancılığın sorunlarını çözmeye davet eden Köksal, "Çiğ süt fiyatını 7,5 liraya sabitleyip sürekli zamlanan yem fiyatlarına karşı hiçbir şey yapmamanız ve üstüne süt tozu ihracatını kısıtlamanız yüzünden üretici içi kan ağlayarak süt ineklerini kesime yolluyor. Kesile kesile nereye kadar gidecek bu. Yarın damızlık hayvanlar bittiğinde, dana sıkıntısı, et ve süt sıkıntısı başlayacak. Ey atanmış bakan ya bu gidişata dur de ya o koltuktan çekil!!!" şeklinde konuştu.

TOKİ KONUTLARINDA DAHA EVE GİRMEDEN TAKSİTLERİ BAŞLATACAKLAR!

Daha sonra beraberinde CHP Başmakçı İlçe Başkanı İbrahim Köroğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri, İlçe Kadın Kolları Başkanı Gülsem Özsarı ile birlikte Başmakçı İlçesi ve ilçeye bağlı Çığrı, Ovacık köylerinde vatandaşları ziyaret edip sıkıntılarını dinleyen Milletvekili Burcu Köksal, "TOKİ konutları için AKP öyle bir yaygara koparıyor ki sanki 240 ay sabit ödeme ile konuta girince ödemeye başlanacak ve istenen konut seçilecekmiş gibi... Lakin işin aslı öyle değil! 240 ay boyunca sözleşme tarihinden itibaren ödemeye başlanacak yani daha eve girmeden taksitleri başlatacaklar. Memur maaş zammına endeksli olarak taksitler artacak. Sabit taksit yok ve sözleşmede öyle bir madde var ki gereken talebin oluşmaması veya mücbir sebepler nedeniyle projenin gerçekleştirilememesi gibi bir tehlike söz konusu. Vatandaşın vergisiyle saraylar, lüks makam araçları, yandaşlara yönetim kurulu üyelik maaşları, verginin sahibi garibana da kura ile TOKİ hakkı. İşte AKP İktidarı." dedi.

GELİYOR GELMEKTE OLAN…

"Bu devran böyle sürmeyecek." diyen Milletvekili Köksal, “AKP iktidarında; Cumhurbaşkanının şoförüyken: Milletvekili, Milli Eğitim Bakanının şoförüyken: Özel Kalem Müdürü, Hayvanat bahçesi müdürüyken: TÜBİTAK Müdürü, Sebze Üretim Tekniği Mezunuyken: Uzay Ajansı Başkanlık Müşaviri, üniversite mezunuyken de işsiz kalabilirsiniz... Bu devran böyle sürmeyecek. Geliyor Gelmekte Olan…" şeklinde konuştu.

HAYIRLI OLSUN ZİYARETLERİNDE BULUNDU

Milletvekili Burcu Köksal, Afyonkarahisar merkezde CHP Merkez İlçe Başkanı Ömer Akyıldız, İl Disiplin Kurulu Üyesi Ayşe Göktaş, Belediye Meclis Üyesi İbrahim Meydanoğlu ve partililerle birlikte geçtiğimiz günlerde yapılan genel kurullarda güven tazeleyen Afyonkarahisar Veteriner Hekimler Odası Başkanı Nevzat Algan ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile Tüm İşçi ve Emeklileri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Bekir Döner ve Yönetim Kurulu Üyelerini ziyaret ederek hayırlı olsun dileğinde bulundu. Köksal, daha sonra beraberindeki heyetle birlikte Figür Kültür Sanat Derneği'ni ziyaret etti.