Köksal,"AKP, pandemi döneminde resmen esnafı öksüz bıraktı"

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar'da CHP İl Başkanlığı ve adaylarıyla toplantıAfyonkarahisar'da CHP İl Başkanlığı ve adaylarıyla toplantı

 

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Bolvadin İlçesi'nde esnaf ve vatandaşları dinledi. Pandemi sürecinde esnafın ve vatandaşın kaderi ile baş başa bırakıldığını belirten Köksal, "Esnafa destek vermek, ekonomiye destek vermek demektir" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Bolvadin İlçesi'nde sosyal mesafe kurallarına büyük titizlik göstererek esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi. İlk olarak CHP İlçe Başkanlığını ziyaret ederek partililerle görüşen Milletvekili Köksal, daha sonra beraberindeki partililerle birlikte esnaf ve vatandaşları ziyaret etti. 

ESNAF VE VATANDAŞ ÖKSÜZ BIRAKILDI...
Esnaf ve vatandaşların sıkıntılarını dinleyen Köksal, pandemi sürecinde esnafın kaderi ile baş başa bırakıldığını kaydederek, "Esnafa destek vermek ekonomiye destek vermek demektir. AKP pandemi döneminde resmen esnafı öksüz bıraktı. Bu süreçte esnaflara, çalışanlara kira, elektrik, ısınma için ne yapıyorsunuz diye soran yok. Bu insanlar ne yer ne içer diye soran yok. AKP seçim bittikten sonra esnafı da vatandaşı da unutuyor. Yaklaşık 383 bin esnaf ve 2 milyonu aşkın işçi pandemi nedeniyle iş yerleri kapatılınca kaderine terk edildi. Esnaf, çalışmayan iş yerinin olmayan geliriyle nasıl geçinecek? Bunları soran yok. Biz CHP olarak diyoruz ki, vergiler iptal edilsin, esnafa kira desteği, çalışanlara, sağlık çalışanlarına ekonomik destek sağlansın, kredi ödemeleri ertelensin, faturalarda vergi muafiyeti tanınsın. Bolvadin’de pandemi nedeniyle esnaflar tüm ülkede olduğu gibi sıkıntılı günler yaşıyor özellikle kapatılan esnaflar kiralarını ödemekte Bağ-Kur primlerini yatırmakta evlerinin geçimini sağlamakta zorlanıyorlar. Herhangi bir destek görememişler iktidarın ne kadar duyarsız olduğunu görüyoruz." diye konuştu. 

EBER GÖLÜ KAYIK MEZARLIĞINA DÖNDÜ!
Bolvadin İlçesi'nin Afyonkarahisar'ın en büyük ilçelerinde biri olduğunu ancak bugüne kadar hak ettiği değeri göremediğini belirten Köksal, "Bolvadin İlçemizin geçen yıla kadar yol üstündeki tabelalarda ismi dahi geçmiyordu. Çabalarımızla tüm yollara Bolvadin’in ismini yazdırdık. Bolvadin için geçim kaynağı olan Eber Gölü, Türkiye’mizin değeri olan göl ama maalesef kurumaya yüz tutmuş durumda adeta kayık mezarlığına döndü. Biz yıllardır Eber Gölü'nün kurumaması için çağrıda bulunuyoruz." ifadelerini kullandı.  

VATANDAŞ HASARLI EVLERDE OTURUYOR, YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR...
Esnaf ve vatandaş ziyaretinin ardından beraberindeki partililerle birlikte ilçede fay hattının geçtiği Akçeşme, Şıhlar ve Konak mahallelerinde incelemelerde bulunarak vatandaşlarla görüşen Milletvekili Köksal, bölgedeki bazı evlerin oturulamaz hale geldiğini ve mezarlıkların zarar gördüğünü dile getirerek, "Bazı evler oturulamaz duruma gelmiş mezarlıklar ciddi zarar görmüş yollarda oyuklar görülüyor. Bazı ev sahipleri korkudan göç etmiş. Bazıları ise can güvenliği riskine rağmen hasarlı evlerde oturmaya devam ediyor. Çünkü kalacak başka yerleri yok. Dar gelirli insanlar devletin yardım elini uzatıp onları sağlam evlere yerleştirmelerini bekliyorlar. Çünkü herkes biliyor ki deprem değil bina öldürür. Yetkililer biran önce Bolvadin'de fay hattı üzerindeki hasarlı evlerde can güvenliği endişesiyle yaşayan hemşehrilerimizi güvenli evlere yerleştirmeli yarın çok geç olabilir." şeklinde konuştu.

Öte yandan Milletvekili Köksal, ziyaretleri kapsamında Millet İttifakı ortağı olan İYİ Parti ve Saadet Partisi ilçe başkanlarını ziyaret ederek görüş alışverişinde bulundu.