CHP Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, AKP’nin vatandaşın oylarını alana kadar akla hayale gelmedik vaatler verip adeta seçmene açık çek dağıttığını belirterek, “Vatandaş kuru sıkı laflarla karnının doymadığını anladı. Bakkalda, markette, pazarda alamadığı gıdaya, nakit veremeyip de kredi kartından ödediği ücrete bakıyor” dedi.

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar'da AK Parti'nin Güçlü Kadın Adayı: Emine GökçeAfyonkarahisar'da AK Parti'nin Güçlü Kadın Adayı: Emine Gökçe

CHP Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, AKP’nin vatandaşın oylarını alana kadar akla hayale gelmedik vaatler verip adeta seçmene açık çek dağıttığını belirterek, “Vatandaş kuru sıkı laflarla karnının doymadığını anladı. Bakkalda, markette, pazarda alamadığı gıdaya, nakit veremeyip de kredi kartından ödediği ücrete bakıyor” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Dinar İlçesi ile ilçeye bağlı Gençali ve Pınarlı köylerinde beraberinde CHP Dinar İlçe Başkanı Ali Arıkan, CHP Dinar Kadın ve Gençlik Kolları Başkanları, İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte esnaf, vatandaş ve çiftçileri ziyaret ederek sıkıntıları dinledi.   

DİNARLI VATANDAŞLAR SORUYOR: 5 MİLYAR DOLARLIK TERMİK SANTRAL KURULUYORDU NE OLDU?

Gittiği her yerde vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan Milletvekili Burcu Köksal, “İlimizin bereketli toprakları Dinar'da halkımızla bir araya geldik; talepleri dinledim, çözüm önerilerimizi paylaştık. Biz daha söze başlamadan vatandaş söz alıyor ve diyor ki 'Bizim buralara büyük yatırım gelecekti, ne oldu?' Vatandaş haklı. 2013 yılından bu yana Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı'ndan AKP Milletvekilleri'ne kadar tüm iktidar siyasetçileri Dinar'a 5 milyar dolarlık termik santral kurulacağını, bu tesiste 6-7 bin kişinin çalışacağını söyleyip durdular. Yıl 2022, sonuç var mı? Yok. Afyon merkezde ne ise Dinar'da da o.” dedi.

İKTİDAR VATANDAŞIN OYLARINI ALANA KADAR AKLA HAYALE GELMEDİK VAATLER VERİYOR..!

“İktidar vatandaşın oylarını alana kadar akla hayale gelmedik vaatler verip adeta seçmene açık çek dağıtıyor.” diyen Köksal, “Seçim bittikten sonra verilen sözlerin çoğunun içi boş olduğu, yapılmasının mümkün olmadığı anlaşılıyor. İşin ilginci, vatandaş bu vaatleri sorduğunda büyük bir devlet sırrına hâkimlermiş gibi 'Bilmediğiniz şeyler var, açıklayamayız' deyip geçiştiriyorlar. Vatandaş kuru sıkı laflarla karnının doymadığını anladı. Bakkalda, markette, pazarda alamadığı gıdaya, nakit veremeyip de kredi kartından ödediği ücrete bakıyor. Kısa bir süre sonra kredi kartları limit yetersizliği krizi ile karşı karşıya kalacağız. O zaman AKP'nin ülkemize ne denli kötülük ettiği daha kolay anlaşılacak.


Sadece sabit gelirliler mi dertli? Dinar'da, Afyon'da, Türkiye'de iş insanı ve sanayici yatırım için gerekli krediye ulaşamıyor. Merkez Bankası'nın faizi yüzde 14, bankaların esnaf, iş insanı ve sanayicilere uyguladığı kredi faizi yüzde 40-50. İşveren kârıyla değil sermayesinden harcayarak ayakta duruyor. Sabit gelirli için nasıl kredi kartı limiti krizi geliyorsa; esnaf, iş insanı ve sanayici için de finansa erişim krizi kapıda.” ifadelerini kullandı.


MAAŞLAR, GELİRLER YÜZDE 80 ARTMIYOR AMA TOKİ AİDATLARINA YÜZDE 80 ZAM GELİYOR!

Milletvekili Köksal, beraberindeki heyetle birlikte daha sonra aidatlarına yüzde 80 zam yapılan dar gelirler için yapılan TOKİ konutları sahipleri ile görüştü.  Köksal, “Maaşlar gelirler yüzde 80 artmıyor ama aidatlara yüzde 80 zam geliyor. Dar gelirli insanlara destek olmak varken köstek olmak niye. Dinar'da dar gelirli grup için yapılan TOKİ konutlarını ziyaret ettik. TOKİ, aidat artışında dar gelirli, sabit gelirli dinlemiyor. Bu yıl aidatlara yüzde 80 zam yapılmış. Vatandaş, bir taraftan geçimini sağlamaya çalışırken, diğer taraftan TOKİ'nin yüksek aidatlarına para yetiştirmeye çalışıyor. Mecburi hizmetleri bile lütufmuş gibi gösteren AKP, vatandaşlarımıza sahip çıkmıyor; vergisine, aidat ödemesini titizlik gösteren kim varsa ona yönelip saltanatını sürdürmek istiyor.” şeklinde konuştu.

SARAY VE ÇEVRESİNİN İSRAFININ BEDELİNİ VATANDAŞ ÖDÜYOR

Dinar Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifini ziyaret eden Milletvekili Köksal, “Dinar Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi'ni de ziyaret ettik ve gördük ki akaryakıt fiyatları katlanılamaz boyutta. Nakliye durmak üzere. Tüm gelişmiş ülkeler akaryakıttan alınan verginin düşürülmesi ya da sıfırlanmasını tartışırken AKP vergilendirilmiş fiyatla ülke bütçesini ayarlıyor; Saray ve çevresinin israfının bedelini vatandaş ödüyor.” diye konuştu.

AZ KALDI, İLK SEÇİMDE SARAY VE ŞÜREKASI GİDİYOR

Cumhuriyet Halk Partisi’nin, Türkiye’ye mutluluk getireceğini kaydeden Köksal, “Az kaldı, halkımıza müjdeyi veriyoruz. İlk seçimde Saray ve şürekası gidiyor. Halkın umudu Cumhuriyet Halk Partisi ve Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu akla, bilime, vicdana ve izana dayanan çözümleriyle geliyor. Cumhuriyet Halk Partisi, ülkemize mutluluk getirecek.” dedi.