Cumhurbaşkanlığı Valiler Kararnamesi ile Zonguldak iline atanan Vali Mustafa Tutulmaz, mesaisinin son gününde kendine veda etmek için gelen kamu kurum ve kuruluş müdürleri, dernek ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve diğer ziyaretçilerini kabul etti.

İlk olarak Valilik birimlerini gezen Vali Mustafa Tutulmaz, 3 yıl süreyle birlikte görev yaptığı personele teşekkür ederek, vedalaştı.

Ardından makamına geçen Vali Mustafa Tutulmaz’ın il ziyaretçileri Afyonkarahisar Basın Yayın Derneği Başkanı Sezer Küçükkurt ve derneğin yönetim kurulu üyeleri oldu.

Dernek Başkanı Sezer Küçükkurt, görev süresince boyunca basın mensuplarına gösterdiği hassasiyet ve destekleri nedeniyle teşekkür ederek, Zonguldak ilindeki görevinde başarılar diledi.

Burada Çok Güzel Bir Birliktelik Var

Afyonkarahisar çok güzel bir basın camiası ile çalıştıklarını kaydeden Vali Mustafa Tutulmaz: “Görev sürem boyunca Afyonkarahisar paydası dışında farklı bir şey olmadık. Herkes bizim çalışmalarımızın Afyonkarahisar’ın faydasına olduğunu gördü ve sonuna kadar herkes destek verdi. Allah hepinizden razı olsun. Bunun karşılığını da hep beraber aldık. Gerçekten burada çok güzel bir birliktelik var. Basının kendisinin arasında, basınla kurumlar, siyaset mekanizması ve sivil toplum kuruluşları arasında güzel bir birliktelik var. Bunun meyvesini aldık inşallah almaya da devam edeceğiz.” dedi.

Çok İyi Duygularla Ayrılıyorum

Ben Afyonkarahisar’ın bir evladıyım diyen Vali Mustafa Tutulmaz: “Ben burada herhangi bir köye, herhangi bir mahalleye gittiğimde kendi memleketim gibi hissettim. İnsanlarımızın karakteri aynı. Konuşma tarzları bile çoğu zaman aynı. Özetle aynı kültürün inşalarıyız. Buraya hizmet etmekten ayrı bir onur duydum. Bunu sözün gereği olarak söylemiyorum. Son anda söylenebilecek sözlerden biridir bu ama gerçekten kalpten söylüyorum. Afyonkarahisar’a hizmet etmekten çok büyük bir onur duydum. Çok iyi duygularla ayrılıyorum. Bunda sizlerin çok önemli rolü oldu. Basın bizim yaptıklarımızı çok doğru bir şekilde anlattı. O doğruluğu vatandaş çok güzel bir şekilde gördü. Tarafsız bütün gazetecilerimiz bizim çalışmalarımıza destek verdi. Kazanan Afyonkarahisar oldu” diye konuştu.

Güzel Bir Çalışma Ve Uyum İle Kazanan Afyonkarahisar Oldu

Görev süresince küçük işlerle uğraşmak yerine vizyon projeleri hayata geçirmeye çalıştığını söyleyen Vali Mustafa Tutulmaz: “Sayamayacağımız birçok alanda hizmet verdik. Küçük işlerle uğraşmadık. Ben daha çok inşaların ufkunu açacak, bakış açılarını değiştirecek, şehrin bakış açısını değiştirecek vizyon projeleri hayata geçirdik. O projelerde de şükür başarılı olduk. Verimli sonuçlar elde ettik. Afyonkarahisar artık lig atlamıştır. 3 sene önce kıyaslanan illerle bugünkü Afyonkarahisar’ın kıyaslandığı iller farklılaştı. Uyumlu çalışma ve siyaset kurumunun 2000’li yıllarda yaptıkları yatırımların meyvelerini de aldık. Onların çalışmalarını daha iyi organize, tanıtım ve geleceğe bakışla birleştirdik. Güzel bir çalışma ve uyum ile kazanan Afyonkarahisar oldu. Afyonkarahisar kazanınca bizde kazandık. Bundan sonraki sonuçta ben bu bölgenin insanıyım. Buradan gelip geçeceğim. O dönemlerde de inşallah sizlerle birlikte olacağız. Dostluğumuz baki olsun. Rabbim çıktığımız yolda utandırmasın.” ifadelerini kullandı.

Vali Mustafa Tutulmaz öğle saatlerine kadar devam eden mesaisi süresince ziyaretçilerini kabul ederek, vedalaştı.