Afyonkarahisar İl Genel Meclisi’nin 4'üncü oturumuna katılan İl Afet ve Acil Müdürü Mehmet Buldan kurumun çalışmaları hakkında İGM üyelerine bilgiler verdi.rnİGM Başkanı Salih Sel başkanlığında ...

Gözden kaçırmayın

ERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYORERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYOR

Afyonkarahisar İl Genel Meclisi’nin 4’üncü oturumuna katılan İl Afet ve Acil Müdürü Mehmet Buldan kurumun çalışmaları hakkında İGM üyelerine bilgiler verdi.
İGM Başkanı Salih Sel başkanlığında gerçekleştirilen Kasım ayı çalışmalarının 4’üncü birleşiminde gündem maddeleri ile birlikte gündem dışı maddeler görüşülerek karara bağlandı. Toplantının sonunda ise İl Afet ve Acil Müdürü Mehmet Buldan kurumun çalışmaları hakkında meclis üyelerine yaptığı bilgilendirmede öncelikli amaçlarının Afyonkarahisar’ın afet ve acil durum tehlike ve risklerini belirlemek olduğunu söyledi.
Buldan, “Ayrıca görevlerimiz arasında, afet ve acil durum önleme ve müdahale il planlarını, mahalli idareler ile kamu kurum ve kuruşlarıyla işbirliği ve koordinasyon içinde yapmak ve uygulamak. Afet ve acil durumlarda meydana gelen kayıp ve hasarı tespit etmek ve bununla birlikte sivil toplum kuruluşları ile gönüllü kişilerin afet ve acil durum yönetimi ile ilgili akreditasyonunu yapmak ve belgelendirmek gibi görevleri de yürütüyoruz” diye konuştu.
Toplam 178 personel ile Afyonkarahisar’da görev yaptıklarını söyleyen Buldan, 2012 yılında kuruma gelen 8 milyon 66 bin TL’lik ödeneğin, 4 milyon 614 bin TL’lik kısmının da kullanıldığını kaydetti. Buldan ayrıca Van depreminden sonra Afyonkarahisar’a çeşitli dönemler halinde gelen toplan 353 depremzedenin de sosyal tesisler ve misafirhanelere yerleştirilerek iaşe, barınma, yakacak, ev eşyası ve temizlik malzeme giderlerinin de kurum aracılığı ile karşılandığını belirtti. MERVE MORKAYA (İHA)