Afyonkarahisarspor’un düştüğü acınası durum karşısında Afyonkarahisarlılar kulağının üstüne yatınca, Kayserili sucuk firması Şahin Sucuk, olaya el attı. Marka şehrin en büyük markalarından birisi olan Afyonkarahisarspor’a Şahin Sucukları forma sponsorluğu verdi. Zaten maddi sıkıntı içerisinde olan ve bir kuruşa bile ihtiyaç duyan yönetim de mecbur kalarak bu sponsorluk teklifini kabul etti Afyonkarahisarsporlu yöneticiler yıllardır, kulübe destek çağrısı yapıyorlar. Ancak ne yazık ki ne yöneticiler, ne de işadamları kulüp için gerekli olan desteği tam manasıyla sağlayamıyorlar. Geçen sezon küme düşen Afyonkarahisarspor, yeni sezonda Bölgesel Amatör Lig’de mücadele edecek. Maddi imkansızlıklar içerisinde lige katılacak Afyonkarahisarspor, alt yapıda görev almış genç futbolcularla Bölgesel Amatör Lig’in yükünü sırtlamayı düşünüyor. Afyonkarahisar’dan herhangi bir sponsorluk anlaşması yapamayan Afyonkarahisarsporlu yöneticilere, Kayseri merkezli ülke çapında sucuk üretimi yapan Şahin Sucukları, forma sponsorluğu konusunda destek verdi.
“Durumu anlattık ancak olumsuz cevap alınca mecbur kaldık”
Afyonkarahisarspor’un Kulüp Başkanı Hikmet Bülbül de dün düzenlediği basın toplantısında bu konuyu da gündeme getirdi. Afyonkarahisarspor’un, Afyonkarahisar’ın bir marka değeri olduğunun altını çizen Bülbül, konuyla ilgili şöyle konuştu: “Bize ilk böyle bir teklif geldiğinde hemen tamam demedik. Afyonkarahisarspor’daki bu konudaki kuruluşlarla görüşme yaptık. Durumu anlattık. Ama bize olumsuz yanıt verdiler. Biz de maddi sıkıntıları göz önüne alarak bu forma sponsorluğu teklifini kabul ettik. Afyonkarahisarspor’a 35 bin TL karşılığında bu sponsorluk anlaşmasını imzaladık. Bu 35 bin TL’nin 10 bin TL’siyle forma yaptırılacak” diye konuştu.
Tepkİ gelecek mİ?
Bu duruma, “Sucuğun, lezzetin, lokumun ve ilerleyen dönemde de sporun başkenti olacağız” açıklamaları yapan il yöneticilerinin ve sucuk sektöründe ün yapmış işadamlarının nasıl tepki vereceği merak ediliyor. Mor-beyazlı takımın Afyonkarahisar’ın sucuk üretiminde kıyasıya rekabet içirisinde olduğu Kayseri’den bir sucuk firmasının reklamıyla maçlarda yer alacak olmasının “Kayseri-Afyonkarahisar rekabeti”ne nasıl etki edeceği merakla izleniyor. (Kocatepe Gazetesi)