Korona virüs tedbirlerinin gevşetilmesi nedeniyle vaka sayılarının yükselmeye başladığını söyleyen CHP İl Başkanı Görgöz, kimsenin tatil hesabı yapmadığını vurguladı.
1 Haziran’dan itibaren salgınla ilgili alınan tedbirlerin hissedilir derecede gevşetildiğini belirten Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Yalçın Görgöz, “Bu gevşemenin olumsuz etkileri hemen hissedildi, vaka sayıları hızla yükselmeye başladı” dedi.

 

“Böylesi sıkıntılı bir süreçte 1 milyon 600 bin öğrencinin Liseye Geçiş Sınavı yapıldı” diyen Başkan Görgöz, “Bir taraftan korunma tedbirlerine uyalım durusu yapılıyor, maskesiz sokağa çıkana, maskesiz dolaşana 900 lira para cezası kesiliyor. Diğer taraftan 1 milyon 600 bin öğrenci, öğrenci velileri ve sınavda görevli olan eğitimciler balık istifi bir arada. Yurdumuzun dört bir tarafından sınava dair paylaşılan fotoğraflar ise çok fazla endişe vericiydi” ifadelerini kullandı.

 

Başkan Yalçın Görgöz sözlerini şöyle tamamladı; “Sınav tarihi öne alınarak, öğrencilerin hayatı riske sokulurken, gelecekleri adeta yok sayıldı. Diğer taraftan iç turizmin hareketlendirilmesi hesabı da suya düşmüş gibi görünüyor. Salgının yeniden yükselişe geçtiği bu günlerde, açıkçası kimse tatil hesabı falan yapmıyor. Görünen o ki saray iktidarı; ‘dimyata pirince giderken evdeki bulgurdan da oldu’ Adalet olmazsa ekonomi olmaz. Hukuk olmazsa ekonomi olmaz. Demokrasi olmazsa ekonomi de olmaz. Bunu unutmayınız.”