AFYONKARAHİSAR (İHA)- Türkiye Emeklileri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Ahmet Ege, hükümetin çıkardığı intibak yasasının beklentileri karşılamadığını kaydederek, “Bu yapılan intibak yasası aza az, çoğa çok ...

Gözden kaçırmayın

ERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYORERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYOR

AFYONKARAHİSAR (İHA)- Türkiye Emeklileri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Ahmet Ege, hükümetin çıkardığı intibak yasasının beklentileri karşılamadığını kaydederek, “Bu yapılan intibak yasası aza az, çoğa çok olan bir sistem. Kesinlikle bu sistemin kalkması lazım” dedi.
Türkiye Emekliler Derneği’nin intibak yasasının desteği ile çıkarıldığını ancak bunun yeterli olmadığını söyleyen Başkan Ahmet Ege, “Emekli maaşları arasında ki fark kaldırılmalıydı. 1 milyon 900 bin emekli bu haktan faydalanıyor. 10 ile 322 lira arasında intibak zammı var. Bu yapılan intibak yasası aza az çoğa çok olan bir sistem. Kesinlikle bu sistemin kalkması lazım” dedi.
Emeklilerin maaşlarına enflasyona göre zam yapıldığına dikkat çeken Ege açıklamalarına şöyle devam etti: “Enflasyon oranlarında genelde biz maaş alacağımız zamanlarda düşüş oluyor. Temmuz ayında bizim maaşlarımıza 16 TL’lik bir zam oldu. Bu zam ile neredeyse emekliler günde bir ekmek parası bile vermemişler. Bu çok yanlış bir uygulamadır. Ülkemizde ekonomi büyüyorsa bizde bundan faydalanmak istiyoruz. Bizde milli gelirden hakkımıza düşen payı almak istiyoruz. Biz bu enflasyona göre zam almayı değil gerçek zammımızı almak istiyoruz. Bizim bu zammızı gözle görülür bir seviyeye getirilmesini istiyoruz. İkinci bir iş yapmak zorunda kalmadan kalan ömrümüzde rahat etmek istiyorum. Ölüm mutlak emeklilik kaçınılmaz. Herkes eninde sonunda bu noktaya gelecektir” ifadesini kullandı.