Türkiye’de 22’si çok yüksek düzey, 23 üst düzey olmak üzere toplam 45 üniversite, öğrencilerin beklentilerini tam karşılıyor.

 

Üniversite öğrencilerinin memnuniyetlerini belirleyen rapora göre, ülkedeki 45 Üniversite, beklentileri “çok yüksek ve üst düzeyde” karşılıyor. 108’i devlet, 56’sı vakıf olmak üzere 164 Üniversitede 13 bin 694 öğrenciyle yüz yüze görüşülerek yapılan araştırmada, öğrenim kalitesinden, kampüs imkanlarına kadar 6 ana başlıktan üniversitelerin standartları ortaya çıkarıldı. Araştırmanın Türkiye’deki en geniş çaplı çalışma olduğunu aktarıldı. Peki bu sıralamada Afyon Kocatepe Üniversitesi nerede yer aldı? Afyon’a komşu illerin üniversitelerinin durumu nedir?

 

Üst Düzey Memnun Eden Üniversiteler

 

A+ Seviyesi Üniversiteler

 

Özyeğin, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Sabancı, Koç, Abdullah Gül, İhsan Doğramacı, Bilkent, Acıbadem, İstanbul, Kadir Has, Akdeniz, MEF, İstanbul Bilgi, İstanbul Teknik Galatasaray, Boğaziçi, Gebze Teknik, Süleyman Demirel, Karadeniz Teknik, İzmir Katip Çelebi, İstanbul Bilim, Piri Reis ve İzmir Ekonomi Üniversitesi.

 

A Seviyesi Üniversiteler

 

Okan, Hasan Kalyoncu, Marmara, Çukurova, Orta Doğu Teknik, İstanbul 29 Mayıs, Yıldız Teknik, KTO Karatay, İstanbul Medeniyet, Bezm-i Alem Vakıf, Ondokuz Mayıs, Çanakkale Onsekiz Mart, Mersin, Yaşar, Işık, İstanbul Kültür, TED, Muğla Sıtkı Koçman, Erciyes, Yeditepe, İstanbul Şehir, Trakya ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi.

 

Gelecek kaygısı daha az okullar

 

Türkiye’de 22’si çok yüksek düzey, 23 üst düzey olmak üzere toplam 45 üniversite, öğrencilerin beklentilerini tam karşılıyor. Bu okullardaki öğrenci ve velilerin daha az gelecek kaygısı yaşadığı, yaşam ve eğitim kalitesinin beklentilerin üzerinde olduğu tespit edildi.

 

Kötü sıralamasında 31’i devlet üniversitesi

 

En kötü seviye olarak adlandırılan FF seviyesinde 31 devlet üniversitesi ile 9 vakıf üniversitesi bulunuyor. 164 üniversitesinin 89’u C ve altı seviyede. Fakat geçen yıla göre devlet üniversitelerinin bazılarının A+ seviyesine geldiğine dikkat çekiyor.

 

AKÜ 124. SIRADA

 

Afyon Kocatepe Üniversitesi AKÜ 164 üniversite arasında 124. Sırada yer aldı. AKÜ’den sonra geride sadece 40 üniversite kaldı. Afyon Kocatepe Üniversitesi En Kötü sınırında yer alıyor. Afyon’a komşu olan illerde durum ne işte liste.

 

Isparta Süleyman Demirel    17

 

Eskişehir Anadolu                  54

 

Burdur Mehmet Akif Ersoy  70

 

Uşak Üniversitesi                   80

 

Kütahya Dumlupınar            115

 

Eskişehir Osmangazi             118

 

Afyon Kocatepe                     124

 

>>>>> afyonbasın.com