Spor yazarı ve yorumcu Lokman Özkul, Afjet Afyonspor-Adanaspor maçını yorumladı

Gözden kaçırmayın

Afyonspor, Altınordu maçına hazır!Afyonspor, Altınordu maçına hazır!

BU KADAR DA RUHSUZ OYNANIR MI!..



Afyon Zafer Stadyumu’nda saat 16.00 da güzel bir havada Afjet Afyonspor-Adanaspor karşılaşması başladı. Geçen haftadan farklı olarak ön liberoda Taşkın’ı görüyorduk kadroda. Onbirde Bajram ve Musa Araz beklentimiz karşılığını bulmadı.







İlk yirmi dakika ortada ve dengeli geçti.Oysa ki ilk yirmi dakika rakibi ısıran! baskı kuran rakibi yarı sahaya hapseden bir oyunumuz olması gerekirdi.Kadro yapısının buna müsait olmadığını da söylemeliyiz. Elimizdeki kadro yapısı oyunu dengeli götürecek ve daha az pozisyon bulabilecek yapıda. Dolayısıyla bu beklentimiz boş. İlk yirmi dakikada defansımızın çıkarken yaptığı pas hataları da sıkıntı doğurdu. Adanaspor da bu top kayıplarından ciddi tehlikeler oluşturdu.



20.dakikayı geçerken Onur Ramazan’la önemli bir pozisyondan yararlanamadık. Organize geldiğimiz atak sonucunda Onur’un şutu direğin yanından auta çıktı.25 e girerken Uğur’un ortasında Ersel’in gelişine güzel plase vuruşunu Adana kalecisi İrfancan iyi bir refleksle kornere attı. Korner sonrası gelişen Adana kontratağı kalemizde büyük tehlike doğurdu.Kone ile gelişen atakta en son vuruşu yapan Adanalı oyuncunun plase sert vuruşunu kalecimiz Soner Şahin iyi çıkardı. Soner iki pozisyon sonra Veli’nin kafasını da mükemmel kurtardı. Şu ana kadar sahanın en iyisi kalecimiz Soner. Hal böyle olunca da takımı anlatmaya gerek yok.







İkinci yarıya Bajram ve Musa Araz takviyesi gerekiyor ki rakip kalede daha etkili olalım. 35 i geçerken Nazmi’nin sert şutu direğin yanından auta gitti.Kalan 10 dakikada cılız ataklarımız sonuç vermedi. İlk yarının son dakikasında defansımızın hatalarından doğan Adana atağında az kalsın golü yiyorduk. Ahmet Dereli’nin 18 içinden vuruşu direğin hemen yanından auta gitti. Biz de derin bir oh çektik. İlk yarı 0-0 sona erdi.



İkinci yarıya mutlaka takviye gerekiyor. İkinci yarıya kalemizde şok bir golle başladık.Gelişen Adana atağında Ahmet Dereli’nin çaprazdan zayıf vuruşu,kalecilerin en zayıf olduğu dirseğinin altından bu defa kalecimiz Soner avlandı 0-1.



Rakip kalede baskı kurma çabalarımız sonuç vermiyor. Serhat hoca değişiklik için ne bekliyor anlamış değilim. Nihayet Bajram’ı değişiklik için kenarda gördük. Kone’yle ikinci golü kalemizde gördük. Aykut ve Musa da oyuna girdi yine çözüm olmadı. Takım oynamıyor ki nasıl olsun. Ruhsuz isteksiz bir oyun, Adana’da yendiğimiz takım karşısında aciz durumlara düşüyoruz. Kone’den 3. golü de yedik, gerçekten çok yazık.







Artık yazacak birşey yok, Serhat hoca ile de gitmez bu iş. Takımı yeniledik yine de top oynatamıyor takıma. Agresif hücum oynatan bir hoca gerekiyor takıma. Oyuncuların da silkinip kendine gelmesi gerekir.



Eskişehirspor ve Elazığspor’un kadrosunu güçlendirdiği bu ligde işler bundan sonra daha zor.



Lokman ÖZKUL

Spor Yazarı ve Yorumcu






AFYONSPORHABER