Amatör liglerde zor şartlar altında mücadele veren kulüplerin büyük bölümü sezon boyunca özellikle maddi yönden büyük sıkıntılarla karşı karşıya kalmalarına rağmen, sadece spor yapabilmek için hafta sonlarını iple çekiyorlar.


 Salih ÖZKILINÇ / GAZETE 3



Tabii ki yaşanan bu sıkıntılar bazı sorunları da beraberinde getiriyor. Maddi durumu iyi olan birkaç kulüp spor malzemelerini en iyi firmalara yaptırıp sahaya eksiksiz çıkarken, deplasman maçlarına bile bin bir sıkıntılarla gitmek zorunda kalan kulüpler de futbolcuların giyeceği formaları en ucuz şekilde halledebilmenin formüllerini arıyorlar.



Amatör kulüplerin yaşadıkları bu sıkıntılar, futbol sahalarında ilginç görüntülere de neden oluyor. Bu görüntülerden birisi de geçtiğimiz hafta oynanan Birinci Amatör Lig maçında yaşandı.



Yaylabağıspor’un sol bek oyuncusu Hasan’ın maçta giydiği formanın numarası, görenleri şaşkına çevirdi. 13 numaralı formanın rakamlarından birisi düz, birisi ters olarak yazılmıştı. Hasan maç sonuna kadar, spor malzemelerini yapan firmanın basım hatasından kaynaklandığı tahmin edilen ve 1 rakamı düz, 3 rakamı ters olan forma ile mücadele etti.