Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, sosyal mesafe kurallarına büyük titizlik göstererek Bolvadin ve Çobanlar ilçelerinde vatandaşlarla bir araya geldi. Köksal, pandemi döneminde vatandaşın yaşadığı sıkıntıları yerinde dinleyerek, CHP'nin çözüm önerilerini anlattı.

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar'da CHP İl Başkanlığı ve adaylarıyla toplantıAfyonkarahisar'da CHP İl Başkanlığı ve adaylarıyla toplantı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, sosyal mesafe kurallarına büyük titizlik göstererek Bolvadin ve Çobanlar ilçelerinde vatandaşlarla bir araya geldi. Köksal, pandemi döneminde vatandaşın yaşadığı sıkıntıları yerinde dinleyerek, CHP'nin çözüm önerilerini anlattı.

Afyon'un Bolvadin ilçesinde büyük bir yangın çıkmıştı


Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Bolvadin İlçesi'nde çıkan yangında zarar gören bölgedeki esnafları ziyaret etti. AKP ve MHP Milletvekillerine çağrıda bulunan Köksal, "Bu iş siyaset üstü bir mesele, gelin birlik olup esnafın zararını karşılayalım" dedi.


"TÜM AFYONKARAHİSAR MİLLETVEKİLLERİNİ GÖREVE DAVET EDİYORUZ"

Bolvadin İlçesi'nde beraberinde CHP Bolvadin ilçe Başkanı, İyi Parti İlçe Başkanı, Dereçine Belediye Başkanı Ömer Yıldız ve Yeşilçiftlik Belediye Başkanı Mehmet Ali Sakal ile birlikte geçtiğimiz günlerde çıkan yangında işyerleri zarar gören esnaflarla görüşen Milletvekili Av. Burcu Köksal, esnafın zararının tazmini noktasında konunun takipçisi olacaklarını belirterek, "Yangının yaralarını sarmak için tüm Afyonkarahisar milletvekillerini göreve davet ediyoruz." dedi.

TEK TESELLİMİZ CAN KAYBI OLMAMASI

Bolvadin İlçesi'ndeki esnafın yardım beklediğini kaydeden Köksal, "Bolvadin ilçemizde geçtiğimiz günlerde meydana gelen yangın felaketinden dolayı yangından zarar gören esnaflarımızı ziyaret etmek için Bolvadin ilçemize geldik. Şu anda da yangından zarar gören iş yerlerinin önündeyiz. CHP ve İyi Parti Bolvadin İlçe Başkanlarımız, Dereçine Belediye Başkanımız Ömer Yıldız, Yeşilçiftlik Belediye Başkanımız Mehmet Ali Sakal’la beraber bölgedeyiz. Vatandaşla, esnafla görüşüyoruz. Yangın maalesef gece geç saatlerde çıkıp rüzgârın da etkisiyle tüm alana yayılmış tek tesellimiz can kaybının olmaması, bu noktada kişilerin zarar görmemesidir. Ama ne yazık ki çok ciddi anlamda hasar var. Burada çoğu esnafımız elinden emekli. Günlük kazancı olan insanlar ve bu zararı karşılayabilecek maddi güce de sahip değiller. Şu anda zararın karşılanıp karşılanmayacağı konusunda belirsizlik içindeler. Dükkân içerisinde malları yanan zarar gören esnafımız var. Özellikle bir lokanta sahibimiz var buradaki garip gurebaya da ücretsiz yemek veren bir esnafımız var. Onun tüm eşyaları yanmış durumda. Burada bir market var. Marketin içerisinde tüm erzak, eşyaları herşeyi sigaralar yanıp kül olmuş. Ön tarafta kasap var gümüşçü arkadaşımız var. Hala daha yanan dükkân içerisinde kalan eşyalarını kurtarmaya çabalıyor. Burada çok ciddi manada zarar var. Buradaki esnaf yardım bekliyor." diye konuştu.

BU İŞ SİYASET ÜSTÜ BİR MESELE GELİN,
BİRLİK OLUP ESNAFIN ZARARINI KARŞILAYALIM

Esnafın zararının karşılanması, işyerlerinin yapılması noktasında konunun takipçisi olacağının önemle altını çizen Köksal, "Eğer bu zarar el birliği ile karşılanmazsa bunu TBMM’ye de taşıyacağız. Karşılanması noktasında da elimizden geleni yapacağız. Buradan Bolvadin İlçemizden çağrıyı özellikle Cumhur İttifakına yapıyorum. AKP ve MHP Milletvekilleri; Lütfen bu iş siyaset üstü bir meseledir. Bu insanlar hepimizin hemşehrisidir. Burası bu insanlarımızın ekmek teknesidir. Bu ekmek tekneleri ellerinden gitti. Yapacak hiçbir şeyleri yok çaresiz durumdalar. Zaten pandemi esnafı olumsuz yönde etkiledi. Dükkânları kapatıldı, gelirleri azaldı. Üç kuruş para kazanabilmek için akşama kadar uğraşıyorlar. Bir darbe de yangınla vuruldu. Gelin hep beraber birlik olalım bu esnafın zararını Afyon’da karşılayalım. Bu insanlarımızın yüzünü güldürelim diyorum. Bu konunun da sonuna kadar takipçisi olacağımı bir kez daha yineliyorum. Geçmiş olsun Allah daha büyük bir felaket yaşatmasın." ifadelerini kullandı.

VATANDAŞLARI VE ESNAFI DİNLEDİ

Daha sonra Çobanlar İlçesi'ne geçen Milletvekili Köksal, Çobanlar Kadın Kültür Evi'nde Çobanlarlı kadınlarla ürettikleri el emekleri ve faaliyetleri hakkında görüş alışverişinde bulundu. Köksal, beraberinde CHP Çobanlar İlçe Başkanı, Dereçine Belediye Başkanı Ömer Yıldız ve CHP Çobanlar Kadın Kolları Başkanı ile birlikte Çobanlar Kaymakamı Mücahit Öztürk'ü de ziyaret etti. Ardından beraberindeki heyetle birlikte ilçedeki esnaf ve vatandaşlarla da bir araya gelen Köksal, istek ve talepleri dinledi.

VATANDAŞTA PARA YOK, ESNAF AYAKTA DURMAYA ÇALIŞIYOR

Türkiye'de son bir yılda 99 bin 583 iş yerinin kapandığını dile getiren Köksal, "Esnafa sadaka verir gibi 500 liralık kira yardımı ballandıra ballandıra anlatılıyor. Şehir merkezlerinde 500 liraya kiralık dükkan kaldı mı soruyoruz. Bir de basit usul vergiye tabi esnafa verilecek. Basit usul verginin dışında çalışan esnaf, esnaf değil mi? Esnafın Bağ-Kur primleri 1.055 liraya çıkmış, dükkanı kapalı. Hoş, açık olsa da değişen bir şey yok zaten, çünkü satışlar çok düşük. Kahvehaneler, kıraathaneler kapalı, çay ocakları üç beş tane esnafa çay satıp ayakta durmaya çalışıyor, restoran, lokanta, kafeler, internet kafeler, nargile kafeler, hepsi kapalı; açık olan lokanta ve restorana paket servis hakkı tanınmış, ancak paket servis buraları kurtarmıyor. Esnaf ayakta durmaya çalışıyor. Öte yandan zaten alım gücü olmayan vatandaş yapılan zamlarla birlikte evine ekmek götüremez hale geldi. " şeklinde konuştu.