Tahincioğlu Basketbol Süper Liginde, temsilcimiz Afyon Belediyespor'un 20 Ekim Cumartesi günü evinde konuk edeceği Tofaş, ligdeki ikinci maçından da galip ayrıldı.

Gözden kaçırmayın

Afyonspor, Altınordu maçına hazır!Afyonspor, Altınordu maçına hazır!

Tahincioğlu Basketbol Süper Liginde, temsilcimiz Afyon Belediyespor'un 20 Ekim Cumartesi günü evinde konuk edeceği Tofaş, ligdeki ikinci maçından da galip ayrıldı.



TOFAŞ, Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nin 2. Haftasında, Trabzonspor Basketbol‘un ligden çekilmesiyle birlikte ilk hafta maç yapmayan İBB'yi ağırladı ve 73-61 galip geldi.



Maça etkili savunmayla başlayan Tofaş rakibini kolay top kayıplarına zorladı ve ilk 5 dakikalık bölümü 8-4 önde geçmeyi başardı. Bu bölümden sonra ise işler TOOFAŞ adına tamamen tersine döndü. Tofaş’ın sert savunmasına bir şekilde çözüm bulan ve şut yüzdesini arttıran İBB, periyodun sonlarında Kulig ve Babic’in bulduğu 3 sayılık basketlerle birlikte periyodu 8-16 önde tamamlamayı başardı. TOFAŞ periyodun ikinci 5 dakikasında hiç sayı atamadı.



2. periyoda sert savunmayla başlayan Tofaş, hücumda da Garrett, Yiğit Arslan ve Withey ile ardarda basketler bularak 14-2'lik seri yakaladı ve 5 dakika kala skoru 22-18’e getirmeyi başardı. Geri kalan bölüm karşılıklı basketlerle geçilse de skor üstünlüğünü korumasını bilen Tofaş soyunma odasına 32-26 önde gitti.



3. periyod dengeli başladı ve iki takımın da karşılıklı bulduğu sayılarla birlikte periyodun ilk 5 dakikası 39-34 Tofaş üstünlüğü ile geçildi. Savunma kaynaklı sayılarla farkı arttıran Tofaş, son periyoda 54-38'lik üstünlükle girmeyi başardı.



Son periyotta, farkın iyice artmış olmasının da etkisiyle 2 takım da kolay sayılar bulmaya başladı. Bu bölümde taraftarlarının da desteğini iyice arkasına Tofaş, rakibinin kendisini yakalamasına izin vermedi ve rahat bir oyunla birlikte İBB'yi 73-61 mağlup ederek lige 2’de 2 ile başladı. 



Tofaş'ta Dionte Garrett ve Yiğit Arslan, 17’şer sayıyla oynarken maçın en skorer ismi ise 18 sayıyla oynayan İBB'nin Hırvat oyuncusu Luka Babic oldu. İlk maçına çıkan Semih Erden ise 13 sayı, 11 ribaundla double double yaparken serbest atışları 3/10 ile kullandı.