Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar'da Zafer Meydanı'nda İftar Çadırı KurulduAfyonkarahisar'da Zafer Meydanı'nda İftar Çadırı Kuruldu

Afyonkarahisar Belediye Meclisi, Belediyemiz yatırım ve diğer harcamalarında kullanılmak üzere kamu ve özel bankalardan kredi alınmasına yönelik kararının değiştirilmesi için olağanüstü toplandı. Belediye’yi teslim aldığında 52 Milyon TL gelire sahip olmasına karşın faizleri ile birlikte 70 milyon TL borcu olduğunu hatırlatan Başkan Burhanettin Çoban; “Şu anda 300 milyon gelirimiz var, bu aldığımız kredi ile faizler dahil 25 milyon TL borçla teslim edeceğim.  Böyle bir belediye Türkiye’de yoktur” diye konuştu.

BÖYLE BİR BELEDİYE TÜRKİYE’DE YOKTUR

         Afyonkarahisar Belediye Meclisi Olağanüstü toplantısını gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Burhanettin Çoban Başkanlığında bir önceki toplantıya ait tutanak özetinin okunmasıyla başlayan toplantıda  Belediyemiz yatırım ve diğer harcamalarında kullanılmak üzere kamu ve özel bankalardan kredi alınmasına yönelik 3 Aralık 2018 tarihli ve 409 sayılı Belediye Meclis Kararının değiştirilmesi hakkındaki teklif oy birliği ile karar verildi.

         Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Burhanettin Çoban, Belediye Kanununa göre Afyonkarahisar Belediyesi’nin borçlanabileceği 8 Milyon TL ile ilgili 3 Aralık 2018 tarihinde alınan kararı hatırlatan Başkan Çoban” Bu kararımızla ilgili olarak banka iki kelimenin ilavesini istiyor. O da şudur. “Sekiz milyon TL kredi alınmasına buna karşılık teminat vermeye” Teminat nedir diye sorulursa EDAŞ’tan aylık 300 bin TL civarında bir elektrik vergisi gelirimiz var. Banka, o gelirin teminat gösterilmesini istiyor” diye konuştu.

300 MİLYON GELİR, 25 MİLYON BORÇLA GÖREVİ DEVREDECEĞİM

       Kredi alınmasına yönelik açıklamalarda da bulunan Başkan Burhanettin Çoban; Balmahmut İçme Suyu kuyularına 14 Milyon TL, vb. giderlerimizden dolayı bütçemizde ufak bir sapma oldu” diye konuştu.

       Belediye’yi teslim aldığında 52 Milyon TL gelire sahip olmasına karşın faizleri ile birlikte 70 milyon TL borcu olduğunu hatırlatan Başkan Burhanettin Çoban; “Şu anda 300 milyon gelirimiz var, bu aldığımız kredi ile faizler dahil 25 milyon TL borçla teslim edeceğim. Böyle bir belediye Türkiye’de yoktur. Ama şu anda bu krediye zorunluluk var. Ödemeler konusunda müteahhitlere ödeme yapmamız gerekiyor. Yaklaşık 26 milyon TL müteahhitlere borcumuz var ancak bu kredi ile birlikte Ocak- Şubat ve Mart ayı gelirlerimizle birlikte hiçbir müteahhit’e borcumuz kalmayacak.Sadece ve sadece bankaya olan borcumuz kalıyor” diye konuştu.