Bolvadinliler Dayanışma Vakfı İftar Programı’nın 32.sini Ankara’da Toprak Mahsulleri Ofisinin tesislerinde gerçekleştirildi.

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar İGM olağanüstü toplanacak, gündemde 2 madde var!..Afyonkarahisar İGM olağanüstü toplanacak, gündemde 2 madde var!..

Bolvadinliler Dayanışma Vakfı İftar Programı’nın 32.sini Ankara’da Toprak Mahsulleri Ofisinin tesislerinde gerçekleştirildi.

 

Çok sayıda Bolvadinli hemşerilerimizin bürokrat ve iş adamlarının iştirak ettiği iftar programına Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakan yardımcısı Ahmet KOCA bey,  Demokrat Parti Genel Başkanı ve Afyonkarahisar milletvekili Gültekin UYSAL bey, Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet TAYTAK bey, Bolvadin Belediye ve Vakfımızın Kurucular Kurulu Üyesi Başkanı Fatih KAYACAN bey ve Bolvadin Belediyesi Meclis Üyeleri Sadık BOSNALI, Ömer Faruk AKŞAHİN, Cavit GÖNBE beyler ile Afyonkarahisar ve İlçeleri Derneği Başkanı Mehmet Ali ÖZERKAN bey, İbrahim AYDOĞDU bey, Sandıklılar Vakfı Başkanı Vedat ÇAVUŞ bey ve Ankara’da çeşitli üniversitelerde okuyan Bolvadinli öğrenciler ve AKÜ Bolvadin Meslek Yüksek Okulu Müdürümüz Prof.Dr. İbrahim Hakkı CİĞERCİ bey, Yargıtay üyesi İbrahim PEKTAŞ bey,  Vakfımızın Kurucular Kurulu Üyesi Yahya PEKTAŞ bey, Vakfımızın Yönetim Kurulu 2.Başkanı Mehmet Fatih GÖNBE bey, Yönetim Kurulu üyeleri Yasin SARISOY bey, Ali ERDURMUŞ bey ve Mehmet Akif ÇAKIRER bey de katılanlar arasındaydı. Çok samimi ve sıcak ortamımın hissedildiği tüm hemşerilerimiz ve katılımcıların teyit ettiği gecede Bolvadin’imiz meşhur mercimekli bükmesi ile kaymaklı ekmek kadayıfı da ikramlar arasındaydı.

 

 

İftar sonrasında Vakfımızın Kurucular Kurulu Üyesi ve Yönetim Kurulu Başkanı Hasan DOĞRUYOL bey İftar programa katılan haziruna selamlama konuşmasını gerçekleştirdi. Konuşmasının ana başlıklarının bir kısmında aşağıdaki ifadeleri sarf ettiler.

Kuşkusuz Vakıfların hızla yaygınlaşıp önemli hale gelmesinde inancımızın çok büyük bir etkisi vardır. “İNSANLARIN EN HAYIRLISI İNSANLARA FAYDALI OLANDIR” hadislerdeki müjdeye Müslümanlar nail olmak  istemiş, böylece isimlerini de ölümsüzleştirmişlerdir.

 

Bolvadinliler arasındaki sosyal yardım ve dayanışma duygularını organize bir güç haline getirme ve Bolvadin için birlikte düşünüp, birlikte karar verme amacıyla 1987 yılında kurulan ve geçen 32 yıllık zaman zarfında daima Bolvadin’in sorunlarını kavrama ve bunlara birlikte çözüm arama gayretiyle, ekonomik, sosyal ve kültürel yönden dayanışma ve kalkınmasını sağlamak üzere faaliyet gösteren Vakfımızı her türlü politik düşüncenin üzerinde değerlendiren Bolvadinlileri, vakfın birleştirici ve bütünleştirici çatısı altına görmek bizleri son derece memnun etmektedir.

 

Yönetim olarak; Bolvadin’le ilgili tüm paydaşların; Başta Bolvadin halkımız, Belediyemiz ve tüm kamu kurumlarımızla, STK’larımız ve diğer kurum ve kuruluşlarımızla birlikte güçlü bir sinerji oluşturmak temel hedefimizdir.

 

Değerli dostlar: Bolvadinliler olarak her kurum ve kuruluş gibi bizlerde vizyon geliştirmeliyiz. Her bir Bolvadinli, Bolvadin de yöneticilik yapan, Bolvadin’i temsil eden herkes bir misyon yüklenmelidir. Vakıf olarak hayalimizdeki Bolvadin, Yüzde, yüz ü okumuş ve meslek sahibi olmuş bir şehir, Gelişmiş Ekonomisi, Modern Şehir Görüntüsü, Çalışan ve Üreten İnsanlar, Göç veren değil alan bir kent, Kalifiyeli ve kaliteli bir nüfus, Mezunlarını üniversiteye yerleştiren eğitimciler, Eğitilmiş iş gücünü değerlendiren işletmeler, Yardımlaşan ve Dayanışma şuurunda olan insanlar ve müesseseleriyle birlikte  Çevresine Model bir topluluk meydana getirmektir. Bu vizyonel değerler manzumesi elbette toplam kalitemizede artı değerler katacaktır. Şuna bütün samimiyetimle inanıyorum ki Bolvadin (bizler farkındayız ama olmayanlar için söylüyoruz) kendisi ismen bir değer ve bir markadır. Bu markaya değer katanlar da sizlersiniz. Özetle sizlerin asil duruşu, çalışkan ve dürüst kişiliklerinizdir.

 

Kıymetli dostlar: Bolvadinliler olarak Güçlü yönlerimiz Zayıf Yönlerimiz, Fırsatlar ve Tehditlerin bir analizini yapmak durumundayız. Yetkin İnsan Kaynaklarımız ,genç bir nüfusumuzun olması, Konya İstanbul Karayolunda olmamız, termal tesisler bölgesinde bulunmamız. okullaşma oranımızın yüksek olması, demir yoluna yakınlığımız, Alkaloitler fabrikasının varlığı, küçük ve büyük baş hayvancılığımızın gelişimi, horan ve diğer, parklarımız. tarihi evlerimiz, tarihi camilerimiz, kırk göz köprümüz, kırık minaremiz, tekkelerimiz, türbelerimiz, eber gölümüz, kamışımız, kındıramız, katmerimiz, bükmemiz, etimiz, sucuğumuz, kaymağımız, ve diğer süt ürünlerimiz, şarıl şarıl akan çeşmelerimiz, Bolvadin merkezli kurulan vakıflarımız derneneklerimizin kuruluş amaçlarına yönelik aktif hale getirilmesi bu ve buna benzer birçok maddi ve manevi varlıklarımız her yönüyle tahlil edilmelidir. Zayıf yönlerimiz ve tehditlerin farkında olmak ve fırsatları değerlendirmek de her Bolvadinlinin ve Bolvadin’i  yönetenlerin  sorumluluğundadır. Bolvadin için herkes elini değil vücudunu taşın altına koymalıdır diyoruz. Çünkü bu bizim Bolvadin’e ve Bolvadinliye olan borcumuzdur. Borcun iyiside tecrübelerimizi ve bilgi birikimlerimizi her platformda paylaşmaktan geçmektedir.

 

Toplum olarak ekonomik, sosyal ve kültürel gelişmede başarının sırrı birlik ve beraberlik içerisinde organize olmanın farkında olmamızda saklıdır. Misyonumuz “MERKEZİMİZ ANKARA’DAN, CİĞERPAREMİZ BOLVADİN’E GÖNÜL KÖPRÜSÜ ”dür.

 

Malumunuz Gönül köprüleri kurarken de maddi imkânlara ihtiyaç duyulduğu bir gerçektir. Vakfımızın Maddi imkânları çok sınırlı olup  Tek gelir kaynağımız Boltur şirketinin en kısa süre içerisinde Vakfın manevi varlığını dikkate alarak yeniden yapılandırılması ortağımız Bolvadin belediyemizden de beklentimizdir.

 

Değerli dostlar sevgili Bolvadinliler: Vakfımız  (BOL-DAV) ihtiyaç sahibi Bolvadinli üniversite öğrencilerine yönelik”BOLVADİNLİ ÖĞRENCİYE BURS VER BÖYÜK ADAM OLSUN “sloganıyla başlattığı burs kampanyası artan bir ilgiyle devam etmektedir.

 

Gerek yurt içinde gerekse yurt dışındaki hemşerilerimizden bu konuda duyarlılık ve proaktif bir girişim ve Vakfımızın burs hesabına katkılarınızı beklemekteyiz

 

Bizden önce bu hizmete Vakfımızın her kademesinde yetkili veya gönüllü olarak gayretleriyle çalışan tüm emeği geçenlere huzurunuzda teşekkür ediyorum. Vefat edenlere ve Şehitlerimize Allah’tan Rahmet diliyorum

 

Bu vesile ile tekrar bu manevi iklimde beraber olduğumuz siz sevgili hemşerilerimiz ve dostlarımızla sağlık ve sıhhat içerisinde nice Ramazanlarda birlikte olmak duasıyla saygılarımı, sevgilerimi ve muhabbetlerimi sunuyorum. Allaha emanet olunuz.

 

Protokol konuşmalarının da gerçekleştirildiği İftar programına katılan tüm hemşerilerimiz ve Misafirlerimize şükranlarımızı sunarız.