Afyon Kocatepe Üniversitesi Bolvadin Meslek Yüksekokulu Finansal Düşünce Kulübü ile Dönüşüm Konağı tarafından düzenlenen "İletişim Ustalığı Zirvesi"  Kırkgöz Kampüsü Yerleşkesinde gerçekleştirildi.

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Bolvadin Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Cantürk KAYAHAN , gerçekleşen seminerler, konferanslar, bilgilendirme toplantıları kadar zirvelerin de öğrencilerin ve diğer paydaşların oldukça ilgisini çektiğini ifade etti. "İletişim Ustalığı Zirvesi'ne ev sahipliği yapmaktan duyduğu mutluluğu dile getiren Doç. Dr. Cantürk KAYAHAN , iletişimin veya iletişimsizliğin, birçok günümüz sorununun ana kaynağı olduğunu belirterek İletişim Ustalığı Zirvesi'nin gerçekleşmesinde emeği geçenlere ve etkinliğe katılanlara teşekkür etti.

İki gün süresince devam eden programın ilk gününde; Deneyimsel Tasarım Öğretisi, İletişim Çeşitleri, İnsan Tanıma Sanatı ve Gizemli Zıtlıklar Yasası gibi başlıklarda düzenlenen oturumlarla iletişimin insan hayatındaki önemine vurgu yapıldı. İletişim çeşitlerinin ve kanallarının ayrıntılı olarak aktarıldığı semineri, katılımcılar ilgiyle takip etti. Eğitmenlerle birlikte katılımcıların da düşüncelerini ve tecrübelerini paylaştığı seminerde, kişilerin anlaşılma ve kendilerini anlatabilmelerinin her geçen gün zorlaştığı; doğru ve kaliteli iletişimin hayatımızın vazgeçilmezi olduğu vurgulandı.

İletişim Ustalığı Zirvesi'nin ikinci gününde eğitim uzmanları tarafından; Genel İletişim Stratejileri, İletişimde Yanılgılar Ego İlüzyon ve Zihnin Filtreleri, İletişimde Bedel, İletişimde Beklenti, Üç Boyutlu İletişim ve Topluluk Önünde Konuşma konularında sunumlar gerçekleştirildi.

İletişimin hayatın merkezinde yer aldığını belirten davetli konuşmacılar; iş, okul ve aile hayatında başarı ve mutluluğu yakalamanın doğru ve etkili iletişimden geçtiğine dikkat çektiler. Programda; evrensel iletişimin vazgeçilmez unsurlarından olan karşı tarafı dinleme ve karşı tarafla uyum duygusu geliştirme sanatının, sorunsuz bir iletişim için olmazsa olmaz bir unsur olduğu ifade edildi.

Sonuç odaklı değil de sebepler ekseninde bir bakış açısı geliştirmenin önemine değinen eğitimciler, değişimi arzulayan kişilerin ilk önce kendilerinden başlaması gerektiği belirtilerek, değişimin zor olduğuna ve her değişimin bir gelişime vesile olduğuna dikkat çektiler. İletişimde ustalaşmanın, aslında yaşamda ustalaşmak olduğu dile getirilen programda, insanın iletişim kalitesi arttıkça yaşam kalitesinin de artacağı gibi önemli tespitlerde bulunuldu.

İletişim Ustalığı Zirvesi, eğitmenlere teşekkür belgelerinin takdim edilmesi katılımcılara sertifika dağıtılması ve toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.