Afyonkarahisar'ın Bolvadin ilçesinde Sivil Toplum Örgütleri (STK) Platformu tarafından düzenlenen programla, Afrin’e düzenlenen Zeytin Dalı Harekatına destek için yüzlerce kişi sabah namazından sonra bir araya geldi.

Gözden kaçırmayın

Afyon'da Fenerbahçe Sevdası: Ramazan Buluşması ve Spor SohbetleriAfyon'da Fenerbahçe Sevdası: Ramazan Buluşması ve Spor Sohbetleri

 

Afyonkarahisar'ın Bolvadin ilçesinde Sivil Toplum Örgütleri (STK) Platformu tarafından düzenlenen programla, Afrin’e düzenlenen Zeytin Dalı Harekatına destek için yüzlerce kişi sabah namazından sonra bir araya geldi.  

  Bolvarin ilçesinde STK Platformu, Afrin’e düzenlenen Zeytin Dalı Harekatına destek olmak amacıyla bir program düzenledi. Sabah namazı sonrası Bolvadin Çarşı Camisinde düzenlenen programda Sivil Toplum Platformu Başkanı İbrahim Badak bir basın açıklaması yaptı. Tüm dünyada bütün mazlumların umudu olmayı görev bilen devletin almış olduğu kararın her zaman arakasında olduklarını belirten Badak, “Fırat Kalkanı ile başlayan ve Zeytindalı Harekatı ile devam eden süreçte Türkiye hem bölgedeki en güçlü aktör olduğunu ispatlamış, hem de teröristlere gereken cevabı vermiştir. Tüm dünyada bütün mazlumların umudu olmayı görev bilen, bölgeye refahı ve huzuru getirmek için uğraşan devletimizin aldığı kararların her zaman arkasındayız. Bolvadin Sivil Toplum kuruluşları ailesi olarak devletimize ve milletimize gereken her türlü desteği vermeye hazırız.  Devletimizin her türlü iç ve dış tehditlere karşı meşru müdafaa hakkını kullanırken sivillere ve masumlara karşı gösterilen azami dikkat takdire şayandır. Bunun aksini iddia eden vatan hainidir. Mazlumun umudu, zalimin ise korkulu rüyası olmaya milletçe devam edeceğiz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da dediği gibi hiçbir ülkenin toprağında gözümüz yok. Ancak o topraklardan bize doğru gelecek tehlikeyi önlemek de en tabii hakkımızdır. Bunu savaş yanlısı olarak gösteren vatan hainlerine ise asla inanmayacak ve müsaade etmeyeceğiz. Pazarda eşinin yanında haince sırtından vurulan askerimiz şehadet şerbeti içerken ‘barış’ kelimesini ağızlarına almayanlar, bugün teröristler ve yandaşları vurulurken barış çığlıklarıyla teröristler için aman dilemektedirler. Unutmasınlar ki, bugün takındıkları bu tavrı, bu millet hiçbir zaman unutmayacaktır. Hangi siyasi görüşten olursak olalım, hangi ideolojiye mensup olursak olalım, bugün söz konusu vatandır, o yüzden bizlere birlik olmak yakışır. Hadisi şerif de belirtildiği gibi ayrılıkta azap birlikte rahmet vardır” diye konuştu.

  15 Temmuz hain darbe girişiminde olduğu gibi yine bir arada olduklarını kaydeden Badak, “Tıpkı 15 Temmuz Ruhunda olduğu gibi, hain FETÖ terör örgütüne ve destekçilerine karşı sivil toplum örgütleri ile, siyasi partileri ile, kurum ve kuruluşlarıyla bugün yine bir aradayız, birlikteyiz. Mesele memleket meselesidir ve bu birlikteliğimiz de her daim ümmetin son kalesi olan ülkemizin gözbebeği Türk Silahlı kuvvetlerimizin yanındayız. Allah Türk Silahlı kuvvetlerimiz de ki Kahraman Mehmetçiğimize güç kuvvet versin. Allah ordumuzu muzaffer eylesin” dedi.

  Program, Cuma namazı sonrası Kur’an-ı Kerim tilavetinin okunması ve vatandaşlara çorba ikramıyla son buldu.