Bolvadinliler Dayanışma Vakfı (BOL-DDAV) Başkanı Hasan Doğruyol, Bolvadin çarşıda meydana gelen yangın üzerine bir yazı kaleme aldı.

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar İGM olağanüstü toplanacak, gündemde 2 madde var!..Afyonkarahisar İGM olağanüstü toplanacak, gündemde 2 madde var!..

Bolvadinliler Dayanışma Vakfı (BOL-DDAV) Başkanı Hasan Doğruyol, Bolvadin çarşıda meydana gelen yangın üzerine bir yazı kaleme aldı.

Hasan Doğruyol, "Bolvadin'deki Yangının Bir Yönüyle Hatırlattıkları" başlıklı yazısında şunları yazdı:

"Ankara’nın bir dönem en ünlü çarşılarından olan Engürü pasajının yangınıyla Alakalı olarak, yine Ankaralı bir büyüğümden şöyle bir hatırat işitmiştim. Demişti ki “Çarşı yanınca çarşıdaki esnaf kendisini en kısa süre içerisinde toparladı ve çok daha güzel bir çarşılarına en kısa süre içerisinde kavuştular.

Bunun en büyük sebebi ise şuydu. Öncelikle alacakları güvenilir kişilerdeydi. Kendilerinden vadeli mal alan kişi ve perakendeciler vadeli mal almalarına rağmen, borçlarını tamamını en kısa süre içerisinde vadelerine bakmaksızın yangında zarar gören esnafa paralarını iade etmeleri ve borçlarını erken kapama yaparak gerçekleşti.’’
 
Malum yaşadığımız Bolvadin'de ki üzücü yangının ardından, eğer yangında iş yerini kaybeden Esnaflarımıza borcu olanlar varsa, erken ödemelerini gerçekleştirsinler. Belki de bu zamanda onlara yapılacak en güzel dua bu olsa gerek.

Yanan dükkan sayısından ziyade, yangının maliyetine odaklanırsak, çalışanlar, ev hanesi, mal aldıkları, mal sattıkları ve bu işlerin gerçekleşmesine katkı ve emek sarf edenlerin gayretleri tamamı toplam maliyeti ifade edeceğini akıldan çıkarmamamız gerekir."