Afyonkarahisar’ın Bolvadin ilçesinde bir araya gelen esnaf, ilçe nüfusunun 50 bin in altında olduğu sürece ulusal market şubesine ruhsat verilmemesi için hazırladıkları dilekçeyi Bolvadin Belediye Başkanı Fatih Kayacan’a sundular.Belediye Başkanlığına dilekçe verdi.

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar'da Yollar Yeniden DüzenleniyorAfyonkarahisar'da Yollar Yeniden Düzenleniyor

  Belediye Başkanı Kayacan, konunun önemine dikkat çekerek “Ulusal marketlerin merkezlerinin İstanbul gibi şehirlerde olması nedeniyle tüm vergiler de oralara ödenmektedir. Dolayısıyla biz de belediye olarak bu gelirden pay alamıyoruz. Aynı zamanda toplanan tüm para Bolvadin dışına aktarılmaktadır. İnşallah bu konuyu önümüzdeki ilk meclis toplantısında görüşerek oy birliğiyle karara bağlarız. Ben tüm meclis üyelerimizin bu konuya sahip çıkacaklarına inanıyorum” diye konuştu.

  Daha sonra konuya ilişkin söz alan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Murat Tabak “Bildiğiniz gibi ilçe merkezimizde 7 adet köy ve kasabalarımızda ise 1 adet olmak üzere toplamda 8 adet ulusal market şubesi ilçemizde faaliyet göstermektedir. Bu marketler kazandıkları tüm parayı Bolvadin dışına götürmektedir. Bu durumda zaten zor şartlar altında çalışan esnafımızın işini daha da zorlaştırmaktadır. Bu yüzden belediyemiz inşallah bu kararı alır ve nüfusumuz 50 bine ulaşmadan yeni bir ulusal market şubesi açılmaz” dedi.