rnrnBOLVADİN’DE TARLA GÜNÜ ETKİNLİĞİrnrnAfyonkarahisar’ın Bolvadin ilçesine bağlı Dişli beldesinde 'Tarla Günü' etkinliği düzenlendi. Arpa çeşitliliğinin tanıtıldığı etkinliğe, Bolvadin Kaymakamı Osman Nuri Canatan, Gıda Tarım ve ...

Gözden kaçırmayın

ERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYORERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYOR

BOLVADİN’DE TARLA GÜNÜ ETKİNLİĞİ Afyonkarahisar’ın Bolvadin ilçesine bağlı Dişli beldesinde ‘Tarla Günü’ etkinliği düzenlendi. Arpa çeşitliliğinin tanıtıldığı etkinliğe, Bolvadin Kaymakamı Osman Nuri Canatan, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Arap, belde belediye başkanları ve çiftçiler katıldı.
Etkinlikle ilgili bir açıklama yapan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Arap, bölgeye uygun ve verimli olacağı düşünülen ‘aydan hanım’ arpa çeşidinin tanıtmak istediklerini söyledi. Arap, bu arpa çeşidinin bölgede ekimini arttıracaklarını bildirdi. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından önem arz eden zirai ilaç kalıntıları konusunda da uyarıda bulunan Arap, “Üretimimizi artırmak için çalışmalar yapmalıyız. Fakat üretimi artırırken tüketicilerinde sağlığını düşünmek zorundayız. Bu nedenle tarlada ürüne kullanacağımız zirai ilacın, ürünün hastalığına ve ürüne uygun kontrolünü yaparak kullanmanızı istiyorum. Bakanlığımız olarak her zaman üreticinin yanında olduğumuz kadar, aynı mesafede tüketicinin yanında da olmamız gerekir. Ben ve ekibim Afyonkarahisar’da tarımsal üretimi ve hayvancılığı geliştirmek adına elimizden gelen tüm çalışmaları bundan önce olduğu gibi bundan sonrada artırarak devam ettireceğiz” dedi.
Arap, göreve başladığı üçüncü günde Bolvadin’de böyle bir etkinlikte olmaktan da mutluluk duyduğunu söyledi. Arap’ın açıklamasının ardından ‘aydan hanım’ arpasının ekili olduğu tarla gezilerek, çiftçilere bu ürün hakkında bilgi verildi.