Afyon Emniyet Müdürlüğü ile Jandarma Komutanlığı’nın ortak operasyonunda Bolvadin’de YPG Terör Örgütü’ne mensup 5 kişi nokta operasyonla kıskıvrak yakalandı..

 
Gazete 3'ten Mehmet Emin Güzbey'in haberi şöyle: 

Türkiye sınırına girmelerinin ardından istihbarat birimleri tarafından teknik ve fiziki takip altına alınan şahıslardan bazılarının Afyon’a gelmelerinin ardından, Afyon Emniyet ve Jandarma ekipleri de şahısları bir süre izledi. Bu şahıslardan bazılarının YPG örgütünün dağ kadrosundan oldukları bilgisine ulaşan Emniyet ve Jandarma ekipleri yaptıkları nokta operasyonla 5 kişiyi kıskıvrak yakaladı.



DAĞDA ÇEKİLMİŞ FOTOĞRAFLAR



Konu ile ilgili olarak GAZETE 3’e bazı bilgiler aktaran üst düzey bir yetkili, ‘Emniyet ve Jandarma ekiplerimizin ortaklaşa operasyonunda yakalanan 5 kişi, ilk sorguları yapıldıktan sonra tutuklanarak cezaevine konuldular. Tutuklanan 5 kişi Türk vatandaşı değil. Başka bir ülke vatandaşı olan Kürt asıllı bu kişilerin YPG dağ kadrosuna mensup kişiler olduğu hem ele geçirilen dokümanlardan, hem de istihbaratımızın elindeki fotoğraflarda tespit edilmiş halde’ dedi.





Gazete 3