AFYONKARAHİSAR (İHA)- Afyonkarahisar'ın Bolvadin İlçe Tarım Müdürlüğü ile Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Afyonkarahisar İl Koordinatörlüğü işbirliği ile IPARD tanıtım toplantısı düzenlendi.rnTanıtım filminin ...

Gözden kaçırmayın

ERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYORERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYOR

AFYONKARAHİSAR (İHA)- Afyonkarahisar’ın Bolvadin İlçe Tarım Müdürlüğü ile Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Afyonkarahisar İl Koordinatörlüğü işbirliği ile IPARD tanıtım toplantısı düzenlendi.
Tanıtım filminin gösteriminin ardından konuşan Afyonkarahisar İl Koordinatörü Metin Şehitoğlu yaptı. Şehitoğlu konuşmasında ”Avrupa Birliği Katılım öncesi yardım aracı IPA’nın 5. bileşeni olan Kırsal Kalkınma kapsamında uygulanacak IPARD programı çerçevesinde, Türkiye’nin kalkınmasına güç katacak, Avrupa Birliği Kırsal Kalkınma Desteklerini, üretici ve yatırımcılarla buluşturacak, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Afyonkarahisar İl Koordinatörlüğü olarak ilçe düzeyinde AB Kırsal Kalkınma Desteklerinin tanıtımlarına devam ediyoruz. Ülkemizde, 2007-2013 döneminde toplam 1 milyar 165 milyon Avro destek sağlanacak. Bu hibe destek programı ile İşletmelerimiz Avrupa Birliği İşletmeleri ile rekabet edebilecek ve AB standartlarında üretim yapar hale gelecektir. 42 ilde bu hibe destek programı uygulanacak olup Afyonkarahisar kuruluşunu tamamlayan ilk 20 il arasında yer almıştır. Afyonkarahisar ‘ın en çok proje yapan il ve hibe desteklerinde paranın son damlasına kadar kullanan Ülke olmak istiyoruz ” dedi.
Konuşmanın ardından Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Afyonkarahisar İl Koordinatör yardımcısı Zülgari Özdemir katılımcılara Tarım ve Kırsal Kalkınma Destekleme Kurumu ve IPARD Programı hakkında sinevizyon eşliğinde sunum yaptı.
Toplantıya ayrıca Bolvadin Kaymakamı Osman Nuri Canatan, Bolvadin Belediye Başkanı Nazmiye Kılçık, Afyonkarahisar İl Koordinatörü Metin Şehitoğlu, İlçe Tarım Müdürü Mehmet Türkyılmaz, Bolvadin Ziraat Odası Genel Sekreteri Ali Ulvi Külhancı, Tarım Kredi Kooperatifi Müdürleri ile Sivil Toplum Temsilcileri ve Bolvadinli çiftçiler katıldı.