rnrnrnrnBOLVADİN'DE KUDUZ KARANTİNASIrnrnAfyonkarahisar'ın Bolvadin ilçesinde kuduz olduğu tespit edilen bir köpek tarafından ısırılan dananın ölmesinin ardından, ilçede karantina uygulaması başlatıldı.rnÖzburun beldesinde bir köpek tarafından ısırılan ...

Gözden kaçırmayın

ERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYORERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYOR

  BOLVADİN’DE KUDUZ KARANTİNASI Afyonkarahisar’ın Bolvadin ilçesinde kuduz olduğu tespit edilen bir köpek tarafından ısırılan dananın ölmesinin ardından, ilçede karantina uygulaması başlatıldı.
Özburun beldesinde bir köpek tarafından ısırılan dananın ölmesi üzerine yapılan kontrollerde, köpekte kuduz hastalığı tespit edildiği bildirilirken, İlçe Tarım Müdürlüğü konu ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, Özburun beldesinde karantina uygulaması başlatıldığı, beldeye hayvanın giriş ve çıkışının yasaklandığı, vatandaşların hastalığa karşı tedbirli olmalarının istendiği belirtildi.
Açıklamada ayrıca, vatandaşların köpek ve kedilerini bağlı veya kapalı alanlarda tutmaları, şüpheli vakaları yetkililere ihbar etmeleri, her türlü ısırık ve şüpheli hayvanla temas vakasında acilen sağlık kuruluşlarına başvurmalarının istendi.
Öte yandan, konu ile ilgili olarak vatandaşların, belediye hoparlöründen yapılan anonslarla uyarıldığı bildirildi. MÜCAHİT KUZU (İHA)