BOLUSPOR-AFJET AFYONSPOR MAÇ KRİTİĞİ



BOLU’DA GALİBİYETİ KAÇIRDIK



LOKMAN ÖZKUL'UN MAÇ KRİTİĞİ



Bolu Atatürk Stadında saat 13.30 da başlayan maç orta saha mücadelesi şeklinde geçti ilk dakikalar. Boluspor’un başında Orhan Kaynak, takımımızın başında teknik sorumlu olarak İbrahim Çelik vardı. İlk onbirde farklı olarak; Oltan’ın yerine Bajram, Ersel’in yerine Aykut, orta sahada Musa Araz’ı ve defansta Gökhan Kardeş’i gördük.







Maçta ilk ciddi atak Afyonspor’dan geldi. Soldan yapılan ortaya Bajram’ın plasesi kaleci Gökhan’dan dönerken, devamında Metin Yüksel’in şutu yine kalecide kaldı. Hemen arkasından Bolu atağında şut direkten dönerken, devamında Vukodinoviç’in karşı karşıya vuruşu direğin yanından auta çıktı.



Bolu olmayan pozisyonda golü buldu. Yine kaleci hatası ve yine saçma sapan bir gol. Tecrübesine yakışmayacak bir şekilde Soner rakip futbolcuya çalım atmaya çalışırken topu Akabuze’ye kaptırdı ve gol gerçekleşti 1-0. Bu gol Rybka’yı küstürüp gönderenlere! gelsin. Kaç haftadır kaleci hatalarından gol yiyoruz.



Afyon bir deneme tahtası değildir, birinci lig tecrübesi olmayan hocalarla (Serhat Gülleri gibi..) zaman ve puanlar kaybettik,oyuncuları küstürdük,motivasyonu kaybettik,şimdi geldiğimiz nokta ortada. Tırnağımızla kazıya kazıya geldiğimiz 1.Ligde bu durumları hak etmemiştik. İlk yarı 1-0 ev sahibi ekibin üstünlüğünde tamamlandı.



İkinci yarıya Oltan’ı alarak başladık. Rakip kalede etkili olmaya çalışıyorduk ancak Boluspor’da ciddi tehlikeler oluşturuyordu. Bunlarda yapılan pas hatalarının ve kaptırılan topların etkisi büyüktü.



İkinci yarıda oyuna giren Onurcan’ın kaptırdığı toplardan iki tehlikeli atak yedik. Bunlar nasıl Süper Lig oyuncusuydu anlamış değilim. Musa Araz da çok kötüydü, hayal kırıklığı oluşturdu. Son yirmi dakikaya girerken Emre’nin getirip Oltan’ın bıraktığı topta Onurcan kendini affettiren güzel bir vuruşla takımımıza beraberliği getirdi. Ersel oyuna girdikten sonra, kontratağımızda Aykut ikiye bir pozisyonda kağnı gibi hareket edince bizi galibiyet golünden etti. Ersel’e zamanında aktarabilseydi golü bulmak içten değildi. Aykut’u oyundan almayıp da Bajram’ı almanın nedeni neydi anlamış değilim.







Son dakikalarda iki takımın karşılıklı atakları gol getirmedi ve maç 1-1 sona erdi. Maçta ucuz hatalar dışında genel anlamda iyiydik. Yalnız teknik heyete şunu ifade etmek istiyorum. Ayağa paslarla defanstan çıkmak iyi, güzel ama bizim takımımız Başakşehir değil. Türkiye’de hakkıyla bunu yapabilen tek takım Süper Lig lideri. Onlar bile bazen ağır fatura ödüyorlar. Devamlı uzun toplarla çıkalım demiyorum ama bunu da abartmamak lazım. Bir de bazı oyuncular ısrarla uzun top tutuyorlar ayaklarında. Hem bizi hızlı ataktan ediyor hem de kaptırılan toplar ciddi tehlike oluşturuyor. Onurcan hareket getirdi oyuna, ayağında fazla top tutmaması gerektiği kendisine tembih edilerek onbire monte edilebilir. Evimizdeki maçlarda çift forvet oynamalıyız. Hareketli Bajram ile Oltan’ı beraber oynatmak daha akılcı olur. Aykut bekleneni veremedi, Ersel daha iyi olur.







Maçtan sonra o kadar formalarını giymiş, terletmiş oyuncumuz Uğur Akdemir’i çirkin bir şekilde protesto eden ve nahoş tezahüratta bulunan Boluspor taraftarını da esefle kınıyorum.



Zor durumdayız ama bu durumdan kurtulabilecek bir yapımız var. Bana göre bundan sonra rakibimiz Eskişehirspor yerine Giresunspor. Önümüzdeki hafta final niteliğinde bir maç oynayacağız. Bu maçı ne yapıp edip almalıyız. Bu Ligi bilen bir hoca da en kısa zamanda takıma katılmalı ve takımı hazırlamalı. Ümidimizi kaybetmeyelim daha çok maç var ve bu maçlardan bize yeten puanları alıp ligde kalabiliriz. Onun için taraftarlar olarak takımımıza sahip çıkalım ve olumlu tezahüratlarla 12. adam olalım..



Lokman ÖZKUL

Spor Yazarı ve Yorumcu

[email protected]