BAŞKAN ZEYBEK VE VALİ ÇİÇEK RESTORASYON ÇALIŞMALARINI İNCELEDİ

“BÖLGEYİ TURİZME KAZANDIRACAĞIZ”

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ve Vali Gökmen Çiçek, sokak sağlıklaştırmalarının yapıldığı Türbe ve Ulu Camii etrafında restorasyon çalışmaları devam eden tarihi konakları inceledi.

Temasları çerçevesinde yüklenici firma yetkililerinden çalışmalar hakkında bilgiler alan Başkan Mehmet Zeybek ve Vali Gökmen Çiçek, Ulu Cami etrafındaki restorasyon çalışması yapılan ve tamamlanan bölgeyi inceledi, daha sonra ise Millet Hamamı ve Türbe Camii etrafındaki konakları gezdi. Belediye Başkan Yardımcısı Benol Kaplan, yüklenici firma yetkilileri Adem Yılmaz ve Adem Yıldız’dan bilgiler alan Başkan Zeybek ve Vali Çiçek, bölgenin turizme kazandırılması için el birliği ile çalışacaklarını söyledi.

 “BU İNANILMAZ BİR DUYGU”

Tarihi ve kültürü ile Afyonkarahisar’ın gizemli bir şehir olduğunu ifade eden Vali Gökmen Çiçek, Afyonkarahisar’ın sokaklarının 500 yıl önceki tarihi hatırlattığını söyledi. Vali Çiçek, “Her sokakta 500 yıl öncesinde gibi bir gizem ve mistik hava ile karşı karşı karşıyasınız. Bu inanılmaz bir duygu. Daha öncesinde Afyonkarahisar’a geldiğimde Afyon’un konaklarını duymuştum. Fakat bu kadar büyük alanda ve sıfırdan yapılmamış, restore edilmiş bu alandaki tek. Birçok ilde evler sıfırdan yapılarak tarihi bir görüntü verilmiş olabilir. Ancak Afyonkarahisar’da kesinlikle böyle yapmacık bir durum yok. Evler gerçekten restore edilerek bırakılıyor. Bu evlerin restorasyonun da emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.           

“UYGULAMANIN ARDINDAN TANITIMA GEÇECEĞİZ “

                Başkan Mehmet Zeybek’in Sokak sağlıklaştırmasında büyük bir emek harcadığını dile getiren Vali Çiçek, “Belediyemiz Afyonkarahisar’ın bu bölgesini tamamen turizme katalım diye bir seferberlik başlattı. Kısa bir sürede de sonuç aldı. Şimdi uygulamalar başladı. Uygulama alanlarını gezdik ve çok güzel şeylerle karşılaştık. Çok mutlu oldum. Uygulamanın ardından hemen tanıtıma geçeceğiz. Ayrıca evlerin restorasyonu da iyi olmuş çok beğendim” diye konuştu.

“EL ELE VEREREK AFYONKARAHİSAR’IMIZI HAK ETTİĞİ YERE GETİRECEĞİZ”

                 Tarihi ve kültürel değerlerin gün yüzüne çıkması için el birliği ile çalıştıklarını belirten Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, restorasyon çalışmaları tamamlandığında turizmde Afyonkarahisar’ın hak ettiği yere geleceğini ifade etti. Zeybek Başkan konuşmasını şöyle sürdürdü; “Bu yılın başında Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum ile bir toplantı yapmıştık. Sayın Bakanımız seçim öncesi ilimize gelmişti. Bu bölgeyi gezmiştik. Sayın bakanımız bu bölgede bana ‘Kaç tane restorasyonu yapılacak konak kaldı ‘ diye sordu. Bende Sayın bakanımıza 250 ile 260 civarında olduğunu söyledim. Sayın Bakanımız ‘Size kredi gönderelim ve kalanını da siz tamamlayın’ demişti. Bakanımız sağ olsun bize hem kredi hem de hibe gönderdi. Bunla birlikte bizde ihalemizi yaptık. Kalan konaklarımızın restorasyon işlemlerini tamamladıktan sonra bu bölgenin ve şehrimizin tanıtımı için ciddi bir emek sarf edeceğiz. Biliyorsunuz Afyonkarahisar tarihi itibari ile çok eskilere dayanan ve hatta M.Ö. 2 bin ve 3 bin yıllarına dayanan bir geçmişe sahip. Biz tarihi yapıları gün yüzüne çıkaralım diye gayret saf ediyoruz. İnşallah bunda da başarılı olacağımıza eminim. El ele verdikten sonra Afyonkarahisar’ımızı hak ettiği yere getireceğiz.” dedi. Ziyaretleri çerçevesinde vatandaşlarla ve çarşı esnafıyla sohbet eden Vali Çiçek ve Başkan Zeybek Kadınlar Pazarı ve Yarım Elma Derneğini de ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgi aldılar.