Bolvadinliler Dayanışma Vakfı (BOLDAV) yeni Yönetimin Öğretmenler günü’nün kutlandığı haftasında düzenlediği “Keşkek ve Öğretmenler Günü” etkiniğimiz 26.11.2017 Pazar günü saat 10.00’da Ankara'da yaşayan bay ve bayan hemşerilerilerimizle buluşma programımız yoğun katılımla Bolvadin evinde sıcak bir ortamda gerçekleştirildi.

 

Vakfın tarafından hemşerilerimize ikram edilmek için özel olarak fırında 3 tencere olarak pişittirilen Yöremizin eşsiz lezzetlerinden birisi olan “Etli Keşkek” ikramımız fırından sıcak sıcak getirilerek yenmesiyle ve Mevlüt TOKPINAR hocamızın yaptığı yemek duasının ardından konuşmalara geçildi.

 

Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet KELEKÇİ hemşerilerimize etkinliğimize hoşgeldiniz diyerek, açılış konuşmasını yapması için sözü Yönetim Kurulu Üyelerimizden Eşref Cihad KOCA verdi. KOCA konuşmasının ardından günün önemine binaen Öğretmenler Günü hakkında konuşmasını yapması için sözü Hemşerimiz Emekli Öğretmen Basri KABASOY beyefendiye verdi.

 

Kabasoy; Bu sene bu günler hakkında sohbet etme görevini Boldav bana tevdi etti diyerek başladı sözlerine Öğretmenler günü de kutlanacağından bu günün önemine dair konuşmasında ise milleti bütünüyle kucaklayan bir meslektir. Hepimiz bir öğretmenin eseriyiz. Öğretmen hepimiz için, her şeydir. Hem terbiyeci hem model roldür. Büyüğü saymayı, küçüğü sevmeyi, ondan öğrendik. Yurdun milletin, bayrağın kutsallığını bize o kavrattı. O, hep verdi, verdi, Fakat hiç almadı. Çünkü o bu mesleği seçerken bu mesleğin fedakârlık üzerine kurulduğunu biliyordu.

 

Eğitimin temeli öğretmen, toplumumuzun her an muhtaç olduğu manevi doktordur. Millet ruhunun mimarıdır. Kültürün ve sanatın yapıcısı ve yaşatıcısıdır ve öğretmen, milletleri varlığı ile nura, yokluğu ile karanlığa götüren en kutsal varlıktır. Bu duygu ve düşüncelerle hepinizi tekrar saygı ve sevgiyle selamlarım dediği konuşması misafirlerimiz tarafından büyük bir ilgi ve dikkatle izlendi.

 

VAKFIMIZ BAŞKANI ÖĞRENCİLERİMİZE BAŞLATILACAK BURS KAPMANYAMIZI DUYURDU:

Vakfımız Başkanı Hikmet Kelekçi söz alarak bu yıl öğrencilerimiz “Burs Bağış Kampanyası” için Bankada hesap actırıldığını ve duyurusunun bu hafta hemşerilerimize ve öğrencilerimize duyurulacağını belirtmesinin ardından, Basri Kabasoy hocamızda konuyu ilerletme adına Bolvadin de ki iş hemşerilerimizin zekat dağıtılacağı zaman vakfın hesabına sadece öğrencilere burs dağıtımı için hesaba yatırılması bilgilerini görüşülebileceğini belirtmesiyle Kurucularımızdan Yahya PEKTAŞ bey söz alarak Basri hocamıza dönerek müsait bir zamanınızda bu işle ilgilenmek için bir komite kurarak Bolvadin turuna gidebiliriz demesiyle Kurucu Başkanımız Hasan İNCEER hocamızda Yahya bey ile Basri Bey’e bolvadindeki burs görüşmelerini yapmalarıadına girişimlerine başlayarak burs kampanyasının ve sürdürülebilirliğinin gerçekleştirilmesi görevlendirdi.

 

Konuşmayı müteakiben misafirlerimizle karşılıklı hasbihaller yapılmasıyla beraber çay ikramımız sonrası sıcak bir ortamda zamanın nasıl geçtiği farkedilemeyen etkinliğimizde uzun zaman bir araya gelemeyen büyüklerimizle kendi aralarında hasbihal ederek, bolvadin lezzetleine özlemlerini bir nebze olsun gidermek bizleri mutlu etti.

 

Hemşerilerimiz, bu tür programların sürekli yapılması talebinde bulunurken, Bizlerde Boldav Ailesi olarak “Keşkek ve Öğretmenler Günü’’ etkinlik davetimize göstermiş oldukları ilgi ve katılımlarından dolayı tüm hemşerilerimize teşekkür ederiz.