Bodrum, her güne farklı bir güzellik sığdırmak isteyenler için birçok seçeneği bir arada sunuyor. Merkezi ve çevredeki gezilecek yerleri ile geniş bir tatil planı hazırlamanızı sağlıyor. Bodrum’da sakin ve kendine has bir yer arayanların başlıca tercihi Gümüşlük. Bohem tarzı ve bembeyaz mimarisi ile Gümüşlük pek çok güzelliği bir arada deneyimlemenizi sağlıyor.
Gümüşlük’te kalacağınız sürüye bağlı olarak çevredeki pek çok güzelliği tatil planınıza sığdırabilirsiniz. Uzun soluklu birkaç günden oluşan bir gezi planınız varsa, Gümüşlük ve çevresindeki birçok yeri doyasıya ziyaret edebilirsiniz.
Bodrum’un bir ilçesi olan Gümüşlük ilçe merkezine 22 km uzaklıkta yer alıyor. Birçok yere yakın mesafede bulunduğu için diğer beldeleri aynı gün içinde ziyaret edebilir ve dolu dolu bir geziyi geride bırakabilirsiniz. Gümüşlük’te gezip görebileceğiniz birçok yeri aşağıdaki listeden bakarak rotanızı oluşturabilirsiniz.
Tavşan Adası
Gümüşlük’te en çok ziyaretçi alan ve manzara vaat eden yerlerin başında Tavşan Adası yer alıyor. Bu adaya giderken Kral Yolu üzerinde yer alan patika yolu kullanarak eğlenceli bir yürüyüşün sonunda Tavşan Adası’na ulaşıyorsunuz. Adanın en önemli özelliği ve ziyaret nedenlerinin başında, burada yer alan Myndos Antik Kenti kalıntıları geliyor.
Gümüşlük Sahili ve Balık Keyfi
Gümüşlük denildiğinde birçok ziyaretçinin aklına, deniz sıfır bir mekânda manzarayı izlemek geliyor. Bölgeye yolunuz düştüğünde deniz kenarında konumlanan birçok restoranda akşam yemeği yiyebilirsiniz. Gümüşlük bölgesine özellikle gün batımında gitmenizde fayda var. Bu sayede, eşsiz gün batımı eşliğinde balığın tadını ikiye katlayabilirsiniz.
Gümüşlük El Sanatları Çarşısı
El sanatlarına ilgi duyan birçok ziyaretçi Gümüşlük’e gittiğinde rotasını el sanatlarına çeviriyor. Birçok seramik ve cam objeden oluşan el emeği ürünlerden satın alabilir ve sevdiklerinize anlamlı hediyeler armağan edebilirsiniz. Birçok sanatçının tezgâh açtığı bu çarşıda, kâğıttan elde edilen pek çok ürün çeşidin bir arada görebilirsiniz.
Yahşi Plajı
Gümüşlük gezinize sakin denize ile göz kamaştıran Yahşi Plajı’nda kısa bir mola verebilirsiniz. Yahşi Plajı’nın en önemli özelliği, dalgasız ve sığ bir denize sahip olması. Ailenizle gezi yapıyorsanız, denize girmek için en uygun yerlerin başında Yahşi Plajı geliyor. Mavi bayraklı Yahşi Plajı’nda güneşli ve serin bir gün geçirerek gezinize dinginlik katabilirsiniz.
Gümüşlük Yel Değirmenleri
Bodrum-Gümüşlük karayolu üzerinden bulunan bu değirmenler günümüzde özel mülk olarak biliniyor. Bölgeye girip harika fotoğraflar yakalayabilir ve yel değirmenlerinin serinliğini hissedebilirsiniz.
Karakaya Köyü
Gümüşlük’te keşfedilmemiş pek çok köy bulunuyor. Gümüşlük yolu üzerinde yer alan bu köyde pek çok farklılığı bir arada görebilirsiniz. Burada süs kabaklarından yapılan özel tasarım lambalardan oluşan bir işletme sizi karşılıyor. Bölgenin yerli halkının misafirperverliği eşliğinde farklı bir gezi deneyimi elde edebilirsiniz.
Bodrum Gümüşlük Gezilecek Yerler hem tarihi hem de doğal birçok güzelliği bünyesinde bulunduruyor. Bodrum gündemi, güncel Bodrum haberleri, Bodrum son dakika haberleri ve Bodrum’a dair merak ettiğiniz her şeye  Bodrum Haber farkı ile ulaşabilirsiniz.