Afyonkarahisar'ın Kışlacık köyünde 2009 yılında organ ticareti yaptığı iddiası ile ortaya çıkarılan suç örgütü ile ilgili karar karşısında, köylüler sessizliklerini korudu.rn2009 yılında, Kışlacık köyünde organ ...

Gözden kaçırmayın

ERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYORERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYOR

Afyonkarahisar’ın Kışlacık köyünde 2009 yılında organ ticareti yaptığı iddiası ile ortaya çıkarılan suç örgütü ile ilgili karar karşısında, köylüler sessizliklerini korudu.
2009 yılında, Kışlacık köyünde organ ticareti yaptığı iddia edilen bir suç örgütünün varlığı ortaya çıkmıştı. Antalya 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 3 yıldır süren yargılama sonucu ikisi tutuklu 59 sanıktan 49’una toplam 262 yıl 4 ay hapis cezası verildi. BENİM DE SİZİN KADAR BİLGİM VAR
Mahkeme sonucunda köyde kimse konu hakkında konuşmadı. Kameralara konuşmaktan kaçınan Kışlacık Köyü Muhtarı Ahmet Demir de, “Benim de sizin kadar bilgim var. Siz ne biliyorsanız ben de onu biliyorum. Daha fazla bir şey bilmiyorum. O yüzden konuşmak istemiyorum” dedi.
Üç yıldır süren dava sonucu Afyonkarahisar’ın Kışlacık köyündeki çok sayıda vatandaşın böbreklerini sattığı ortaya çıkmıştı. Gözaltına alınan Kışlacık köyü vatandaşları ifadelerinde; böbreklerini, çocuklarını evlendirmek ya da kredi kartı borçlarını ödemek amacıyla sattıklarını öne sürmüşlerdi. Operasyon 6 ilde yapılmış çoğu Afyonkarahisar Kışlacık köyünde bulunan suç örgütünün diğer üyeleriyle birlikte hareket ettiği ileri sürülen Mehmet G’ın 20 bin liradan 40 bin liraya kadar ulaşan rakamlarla böbrek satışı yapan bazı köylülerle, böbrek nakli bekleyen hastaları buluşturduğu ve 14 organ naklinin yapıldığı tespit edilmişti. Üç yıl süren mahkeme sonucunda Antalya 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nden sonuç çıktı.
Mehmet G, 33 yıl 6 ay hapisle cezalandırılırken, tutuklu sanık Ahmet Ö ile tutuksuz sanık İsmail G de 21’er yıl hapis cezası verildi. Abdullah Ö, 16 yıl 8 ay, Hasan T. 12 yıl 6 ay, Halil İbrahim T ve Mehmet Y de 8 yıl 4’er ay hapis cezasına çarptırıldı. MERVE MORKAYA (İHA)