Bizim alnımız açık başımız dik

CHP eski İl Başkanı Savaş Erdoğan CHP İL Başkanı Nevzat Ercan’ın dün basın toplantısında kendisinin de içinde olduğu 6 kişinin ihraç istemi ile İl Disiplin kuruluna sevkine ilişkin açıklamalarına tepki gösterdi.

Erdoğan Türkeli gazetesine yaptığı açıklamada “Biz demokratik hakkımızı kullanarak eleştiride bulunduk bulunmaya da devam edeceğiz” dedi.

Biz bu terbiye ile yetiştik

CHP eski İl Başkanı Savaş Erdoğan açıklamasının devamında “Bu tür disiplindir veya gözdağları bizim için engel değil çünkü biz siyaseti ülkemizin geleceği için yapıyoruz. Bu gün bizim büyüklerimiz bizim liderlerimiz hata yapıyor da söylemiyorsak siyaset yapmamızın bir anlamı yok o zaman biz siyaseti kişisel menfaatlerimiz için yapıyoruz demektir. Eğer siyaseti ülkenin kurtuluşu evlatlarımızın ve milletimizin geleceği için yapacaksak en yakın dava arkadaşlarımız dahi hata yaparsa onların yaptığı hatayı söyleme zorunluluğu var. Biz bu terbiye ile yetiştik”

Onları çok ciddiye almıyorum, önemsemiyorum da

“Bu gücü Atatürk’ün Bursa nutkundan alıyoruz, devrimci duruşumuzdan alıyoruz, kuvayi milliye ruhundan alıyoruz. Bunların hiç biri engel değil. Bizim alnımız açık başımız dik. Genel merkez tarafından atananlar görevli şekilde atandılar zaten. Onları çok ciddiye almıyorum, önemsemiyorum da bizi disipline vermelerini, Kişiliklerini de önemsemiyorum. Bizim sorunumuz genel merkez ile genel merkezin kolları olan MYK ile parti meclisi ile. Dokuz seçim kaybedip 25 Haziranda Cumhuriyetin kapısına çivi çakılmış, meclis fesh edilmiş bizim sorunumuz bu anlayışla. Bu anlayışın CHP’de görevi yeni projelerle yeni örgütlenme modelleri ile genç inançlı bir ekibe teslim etmeleri ve birlikte ülkemiz için mücadele etmemizi istedik. Bu düşüncedeyiz ve bu düşüncemiz hiç değişmedi. Bu şekilde de de siyasetimize devam edeceğiz” diye ifade etti.



TÜRKELİ GAZETESİ