Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, “Hak istemeyi sıra dışı ve teröristlerin yaptığı eylem biçimiyle olmaz. Biz terörist değiliz ve bu tür eylem tarzları bize yakışmaz” dedi. Türkiye genelinde bazı şehit aileleri ve gazilerin, şimdiye kadar taleplerinin dikkate alınmadığı için açlık grevi kararı almalarını eleştiren Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, Afyonkarahisar Şube Başkanlığı olarak bu eyleme destek vermeyeceklerini söyledi. Açlık grevi yapmak, araçları yıkmak, iş yerlerine zarar vermek ve yol kesmek gibi eylemlerin teröristlerin yapmış olduğu eylem tarzlarını olduğunu belirten Kumartaşlı, “Bizler gaziler ve şehit aileleri olarak toplumda birer örnek kişilik sergilememiz lazım ve hükümetten eğer bir hak isteyecek olursak bunu yasal yollardan demokratik haklarımızı kullanarak almamız lazım. Bunun en güzel yolu taleplerimizi TBMM çatısı altında bulunan siyasilere bildirerek, siyasilerden sorunlarımıza çözüm istemekten geçer. Bu işi sıra dışı, hele hele son günlerde teröristlerin yaptığı eylem tarzına sokarak, biz şehit aileleri ve gazileri teröristlerle aynı kefeye girmemiz olarak adlandırılır. Biz terörist değiliz, bu tür eylem tarzları bize yakışmaz. Bu yüzden Afyonkarahisarlı gaziler ve şehit aileleri olarak biz bu eyleme destek vermeyeceğiz, katılmayacağız” dedi.
Eylem konusunda genel merkezleri ile görüştüğünü ve bu eyleme olur verilmediğini de kaydeden Başkan Kumartaşlı, açıklamalarına şöyle devam etti:
“Ama bazı şubelerimiz bu eyleme katılacaklarını belirttiler. Bu eylem ayrıca bizlerin üyesi olmayan şehit ve gazilerimizin de destek vereceklerini duyduk. Gazi ve şehit aileleri ile ilgili kanuni düzenlemeler yapıldı, bunlar tam mı? Değil, eksikleri var. Ama bunları yavaş yavaş zamana yayarak yani eksikliklerimizi tekrar gündeme getirip siyasilerimizden isteyeceğiz. Bu işin bu şekilde olması gerektiğini düşünüyoruz, bunun yerine kavgayla, dövüşle, tehditkar tavırlarla, açılık grevi işi zora sokar, çıkacak bir kanunumuz varsa da çıkmaz veya süresi uzar.” GÖKTEN CEYLAN (İHA)