Afjet Afyonspor Teknik Direktörü Yusuf Şimşek, takımdaki tüm futbolcularda aşırı oynama isteği olduğunu belirterek, ligde kalmak için ekip olarak kenetlendiklerini söyledi.

 

 

“BİZ BU LİGDE KALACAĞIZ”

 

 

Spor Toto 1.Lig’de mücadele veren Afjet Afyonspor’un teknik patronu Yusuf Şimşek, Afbel Termal Otel’de düzenlenen toplantıda basın mensupları ile bir araya geldi. Liglere ara verilen iki haftalık süre içerisinde yapılan çalışmaları ve kalan haftalardaki hedeflerini anlatan Şimşek, tüm Afyonkarahisarlılara çağrıda bulunarak “Bizler burada gelip geçiciyiz. Afyonspor’un sahibi Afyonlular. Bu nedenle takıma herkesin sahip çıkması gerekir” dedi. Basın toplantısına TSYD İl Temsilcisi Nadir Güzbey, ajansların muhabirleri ve spor basınında görev yapan gazeteciler katıldı.

A Milli takımımızın 2020 UEFA Avrupa Futbol Şampiyonası Eleme maçları ve yerel seçimler nedeniyle profesyonel liglere iki hafta ara verildiğini, ancak Afjet Afyonspor’un bu boşluğu en iyi şekilde değerlendirebilmek için antrenmanlarına aralıksız devam ettiğini vurgulayan Teknik Direktör Yusuf Şimşek, basın mensuplarının sorusu üzerine Afyon’da iyi bir sinerji yakaladığını ifade ederek, “Buraya son derece istekli ve arzulu geldim ve en ufak bir uyum sorunu yaşamadan. Bu enerjiyi futbolcularımızda da gördüm. Yani takım olarak güzel bir sinerji yakaladık. Oyuncularımızın tamamında aşırı derecede oynama isteği var. Sakatlığı olan futbolcularımız bile kadroya girebilmek için büyük çaba sarfediyorlar. Bu durum da bizleri mutlu ediyor. İnşallah sezon sonunda biz bu ligde kalacağız. Bunu laf olsun diye söylemiyorum. Bunu gerek oyuncularımızın çabalarında, gerekse sahada ortaya koydukları oyunda görüyoruz” diye konuştu.

“DAHA İYİSİNİ YAPMALIYIZ”

3 Nisan’da deplasmanda oynayacakları Gazişehir Gaziantep maçı öncesi takımda Ersel, Cenk ve İsmet’in sakatlıkları bulunduğunu hatırlatan Şimşek, bu durumun kendileri için bahane olamayacağını ve her ne pahasına olursa olsun Gaziantep deplasmanından puanla döneceklerini söyledi. Şimşek konuşmasını şöyle sürdürdü; “Takım olarak ortaya koyduğumuz oyundan memnunum. İyi şeyler yapıyoruz. Ama bu yetmiyor. Daha iyisini yapmak zorundayız. Futbolcularımız da bunun bilincindeler. Ayrıca teknik ekip olarak elimizdeki mevcut kadroyu en güzel şekilde sahaya çıkarmaya çalışıyoruz.”

“BU TAKIMA HERKESİN

SAHİP ÇIKMASI GEREKİYOR”

Afjet Afyonspor’a başta Vali Mustafa Tutulmaz olmak üzere il yöneticilerinin büyük destek sağladıklarını kaydeden mor beyazlı takımın teknik patronu Yusuf Şimşek, “Burada futbol için çok güzel bir ortam var. Bunu en iyi şekilde değerlendirmek gerekir. Bizler teknik heyet ve futbolcular olarak gelip geçiciyiz. Afyonspor’un asıl sahibi Afyonlular. Bu nedenle herkesin gerekli desteği vermesi şart. Taşın altına sadece elini değil, vücudunu koyması gerekir. Bizler futbolcularımıza güveniyoruz. Afyonkarahisar halkının da bu takıma güvenerek maddi destek sağlamaları ile Afjet Afyonspor’un daha iyi yerlere geleceğine gönülden inanıyorum” dedi.

KULÜPLERDE YAŞANAN

ANTRENÖR DEĞİŞİKLİĞİ

Toplantıda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Afjet Afyonspor Teknik Direktörü Yusuf Şimşek, futbolcularda 1.Transfer Dönemi ve 2.Transfer Dönemi dışında transfer yapılamadığının, ancak teknik heyetlerde sık sık değişiklikler yaşandığının hatırlatılması üzerine ise “Bir teknik adam bir sezon içerisinde en fazla iki kulüp ile çalışabiliyor. Ancak kulüpler istedikleri sayıda antrenör değiştirebiliyorlar. Başarısızlık halinde takımı değiştirmek mümkün olmadığı için, teknik heyette yapılan değişiklikler ile kötü gidişin önüne geçilmeye çalışılıyor. Biz de teknik adamlar olarak görev aldığımız her kulübe kısa sürede uyum sağlamak zorundayız. Uyum süreci yaşamak gibi bir lüksümüz yok” cevabını verdi.

Basın toplantısının ardından Teknik Direktör Yusuf Şimşek ile bir süre sohbet eden basın mensupları, şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da her zaman mor beyazlı takımın yanında olacaklarını ifade ettiler. Toplantı gayet samimi bir hava içerisinde geçti.