MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bugünkü grup toplantısında, Afyonkarahisarlı Kahraman Gazi Yusuf Yayla'yı gündeme aldı...

Gözden kaçırmayın

İktidar Partisinin Çaresizliği Ortadaİktidar Partisinin Çaresizliği Ortada

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bugünkü grup toplantısında, Afyonkarahisarlı Kahraman Gazi Yusuf Yayla'yı gündeme aldı...

İŞTE KONUŞMANIN O BÖLÜMLERİ...
 

"Bir kahraman düşününüz.

Hakurk’ta PKK’lı hainlerin dron saldırısı esnasında düşen misket el bombasını arkadaşlarını korumak maksadıyla bacaklarının arasına alıp orada patlamasını göze alan bir vatan evladını gözünüzün önüne getiriniz.

Yanında iki arkadaşı olması hasebiyle onlara zarar gelmemesi için sırtını dönüp bombanın patlayarak bacağını koparmasını göze alan, buna da gönüllü şekilde talip olan bir millet evladını lütfen bir anlığına da olsa hayalinizde canlandırınız.

Misket bombasını bacaklarının arasına sıkıştırıp silah arkadaşlarını fedakarca arkalayan, ayağının altında infilak eden topuk koparan mayına bile meydan okuyan bu kahramanımız Uzman Çavuş Yusuf Yayla’dır ve onun tertemiz alnından öpmek manevi borcumuzdur.

Yusuf kardeşimizin sağ ayağı diz altından ampüte olmuştur.

Bu kahramanlık abidesi diyor ki, “Allah’a şükür beterin beteri vardır. Ben bununla kurtuldum. Devlete sadece bacağımız değil, kolumuz, bedenimiz, canımız feda olsun.”

Afyonkarahisar’da yaşayan, aynı zamanda emekli Uzman Çavuş olan muhterem babası İlyas Yayla da aynen şöyle konuşmuş:

“Allah’a bin kere şükürler olsun, gururluyuz, onurluyuz. Rabbim bizlere nasip etmedi, oğluma nasip etti. Bundan sonra daha iyi olur inşallah. Birlikte olacağız, beraber olacağız, ailecek, komşularımla inşallah ayağa kaldıracağız.”

İşte baba budur.

Merak etmesin, Yusufumuzu hep birlikte ayağa kaldıracağız.

Teröriste methiye düzen baba nerede, kahraman evladının fedakarlığından iftihar eden baba nerede? Gece gündüz gibi karşımızda olan bu farkı kalbi kararmamış, vicdanı satılmamış, aklı kiralanmamış, vatana ve millete düşman kesilmemiş her insanımız görecek, hakkı da teslim edecektir.

Teröristlere, milis işbirlikçilere övgüler düzenler nasılsınız, iyi misiniz?

Yusuf kardeşimizin kopan bacağı hakkında tek bir söz söyleyecek, en azından üzüntülerinizi paylaşacak bir insaf ve iffete sahip misiniz?

Milis işbirlikçiler sizin olsun, alın tepe tepe istismar edin; ama unutmayın ki, Yusuflar bizimdir, şehitler bizimdir, gaziler bizimdir, bu vatanın kahraman neferleridir.

Bizden istenen nedir?

Doğruyu söylemeyelim mi?

Tarafımızı göstermeyelim mi?

Zulme karşı gelmeyelim mi?

Haklıdan yana olmayalım mı?

Ey demokrasi bezirgânları, ey özgürlük şarlatanları, ey insan haklarının posasını çıkaran yeminli Türk düşmanları, teröriste terörist diyemediğiniz müddetçe Yezitle yoldaşsınız, firavunla ortaksınız, günahla birliktesiniz ve biliniz ki bedduayla anılacaksınız.

Susmayacağız, durmayacağız, yorulmayacağız, yılmayacağız, yerimizde saymayacağız, vatan diyeceğiz, bayrak diyeceğiz, millet diyeceğiz, devlet diyeceğiz, şehit diyeceğiz, milletin hakkını şeref kabul edip sonuna kadar başımızın üzerinde taşıyacağız."