Son günlerde corona virüsü vaka sayılarında artış yaşanırken, bazı illerde karantina kararları alınıyor.

Gözden kaçırmayın

Afyon'da bugün ve 5 günlük hava durumuAfyon'da bugün ve 5 günlük hava durumu

Son günlerde corona virüsü vaka sayılarında artış yaşanırken, bazı illerde karantina kararları alınıyor.

Corona önlemleri kapsamında Aksaray'da bugün market, bakkal, fırın kasap gibi tüm istisnalar ortadan kaldırılarak tam kapanmalı sokağa çıkma yasağı uygulanıyor.

Türkiye bir yandan normalleşmeye dönerken bir yandan da artan vakaların önüne geçmeye çalışıyor. Ülke genelinde denetimler sıklaştırılırken bazı illerde karantina kararları alındı.

Şubat ayının başlarında İngiltere'den gelen mutasyonlu virüsün görüldüğü 6 il arasında yer alan ve vaka sayısının artış göstermesi sonucu kırmızı kategoriye taşınan Aksaray'da bugün bakkal, market, fırın, kuru yemişçi, kasap gibi tüm istisnalar ortadan kaldırılarak tam kapanmalı sokağa çıkma yasağı uygulanıyor.

İstisnaları ortadan kaldırdıklarını ve vatandaşa gerekli duyuruyu yaptıklarını belirten Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, şunları söyledi:

* Pazar günü tamamen sokağa çıkma yasağı hıfzıssıhha kararı aldık biliyorsunuz. İstisnaları da kaldırdık. Şimdiden de vatandaşlarımıza duyurduk. Herkes tedbirlerini ona göre alıyor.

* Aksaray'da ikinci güncellemeye kadar Pazar günleri sokağa çıkma yasağı devam edecektir. Ama bütün istisnaları da ortadan kaldırmış olduk.

* Bakın bu sınırlamalarda bizim 45 bin çocuğumuz okula gidemiyor. 40 bine yakın çocuğumuz okula gitti 45 bine yakın gidemiyor.

* İnsanlar iş yerlerini açamıyorlar, pastaneler, kahvehaneler, lokantalar açık değil. Bundan dolayı insanlar rızklarını evlerine alıp zevkle, keyifle, umutla götüremiyorlar.

* Onun için burada kendimizden çok bu insanları düşünerek üzerimize düşen vazifeleri yerine getirirsek hiçbir problem kalmayacak.