Türkiye’nin coğrafik olarak en önemli kavşaklarından birisi olan Afyonkarahisar üzerine düşen görevleri yerine getirmeye devam ediyor. Yıllardır Afyonkarahisar ve çevresi hayvan üreticisi ile tüccarlarının ihtiyacı olan Canlı Hayvan Borsası’nın ilk kazması dün vuruldu.
Hizmete başlaması itibariyle Afyonkarahisar ve Türkiye’de büyük bir eksikliği tamamlayacak olan yatırım Afyonkarahisar Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Mühsürler’in önderliğinde başlatıldı. Yapımına başlanan Bin 100 adet büyükbaş ve bin 200 küçükbaş hayvan kapasiteli alan, aynı zamanda dışarıdan gelenler için 300 hayvan kapasiteli kapalı alana da sahip.
Hayallerinin gerçekleştirdiğini belirten Afyonkarahisar Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Mühsürler şöyle konuştu. “27 yıllık Ticaret ve Sanayi Odası 22 yıllık da Ticaret Borsası üyesiyim. Yıllardır Afyonkarahisar’da bir Canlı Hayvan Borsası’nın hayalini kurdum. Allah bana Ticaret Borsası Başkanlığı’nı nasip etti. Bu hayalimizi gerçekleştirmek üzereyiz temelleri atıyoruz. 21 Eylül’de de inşallah Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu ile birlikte temel atma törenimizi yapacağız. Bir yıl sonra ise inşallah kurdeleyi keseceğiz. Afyonkarahisar’a ve Türkiye ekonomisine büyük katkı sağlayacağız. Rabbim utandırmasın bu proje ile Türkiye’de bir ilki gerçekleştiriyoruz. Avrupa’daki canlı hayvan borsalarını da araştırdık. Benim aradığım stilde Avrupa ve Türkiye’de bir canlı hayvan borsası yok. Proje inşaatının uzamasındaki yegâne olay kendi hayallerimizle gerçekleştirmiş olmamızdır. Türkiye’ye örnek olacak bir canlı hayvan borsası Afyonkarahisar’a ve ülkemize hayırlara vesile olsun. Bizim amacımız alıcı ve satıcıyı biraraya getirmek. Yıllarca ticaret borsaları noter görevi görmüştür. Bizim amacımız Afyonkarahisar’a ticaret borsasının ne olduğunu göstereceğiz. Alım-satımlar kantar üzerinde gerçekleşecek. Bizim hedefimiz http://www.afyonborsa.org.tr/ adresinden herkesin satışlarımızı canlı olarak izleyebilmesini sağlamak.”
Şuan yapımına başlanan Canlı Hayvan Borsası inşaat alanı içerinden geçen ve Organize Sanayi Bölgesi’ne ait boş yüksek gerilim hattının, ileriki yıllarda yapılacak olan Tarım Ticaret Merkezi için de sıkıntı olacağını ifade eden Başkan Mühsürler şöyle konuştu “Organize sanayi bölgesine ait olan bu yüksek gerilim hattının toprağın altına alınmasını istiyoruz. Biz üzerimize düşen masrafı karşılayacağız. Seneye yapmayı planladığımız Tarım Ticaret Merkezi için de bu hattın sıkıntı yapacağı için ivedi bir şekilde çalışmaların başlamasını talep ediyoruz. (Gazete 3)