Demokratik ülkelerin vazgeçilmez unsuru olan basının en önemli sac ayaklarından birisi hiç şüphesiz gazetelerimiz ve gazetecilerimizdir. Ahlaklı, tarafsız, doğru, ilkeli ve objektif görev anlayışı ile kamuoyunu ülke ve dünya gerçekleriyle buluşturan gazetelerimizin, toplumsal hafızanın oluşmasında çok önemli bir yeri vardır.

 

Basının demokratik hak ve özgürlükler çerçevesinde ifa ettiği bu hizmet, zorlukları nedeniyle her türlü takdiri hak etmektedir. Bir fotoğraf  karesi için saatlerce bekleyen, bir satır haber ile birçok yaşama umut olabilen, her şartta gece gündüz demeden görevleri peşinde koşan değerli basın mensuplarının verdiği mücadeleyi yürekten kutluyorum.

 

Bu duygu ve düşüncelerle; ahlaki değerlere ve meslek etiğine bağlı olarak, kamuoyunun bilgilendirilmesinde büyük rol üstlenen, bu işe gönül veren değerli basın mensuplarının10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü tebrik ediyorum. Basın yayın organları içerisinde çalışan gazetecilerden, muhabirine, sayfa editörlerinden, yazarlarına, matbaa çalışanlarından  tüm basın emekçilerine sağlıklı, mutlu ve başarılı bir yıl geçirmelerini diliyorum.

 

 

                                                                                          Av.Ali ÖZKAYA

                                                                              AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili

                                                                            TBMM Anayasa Komisyon Başkan V.