Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Yalçın Görgöz'ün basın açıklaması...

 

"Ülkemiz, dünyayı saran Kovid-19 virüsüyle ilk defa 11 Mart 2020’de tanıştı. Kısa sürede tüm illere, ilçe ve köylere yayıldı. Bir takım önlem paketleri, uygulamalar, yaptırımlar açıklandı, hayata geçirildi ya da geçirilmedi. 

O günden bu güne 2.5 ay geçti. 

Dün yapılan açıklamaya göre 26 Mayıs koronavirüs tablosu;

Test sayısı: 19853, Vaka sayısı: 948, Vefat sayısı: 28, Dün İyileşen: 1492, Toplam vefat: 4397.

Bu verilere baktığımızda, giderek azalan vaka ve vefat sayısı dikkatimizi çekiyor. Bu verileri, diğer ülkelere baktığımızda, umut verici değerler olarak görüyoruz. Ancak ülkemizdeki bilim insanlarının söyledikleriyle, açıklanan veriler arasındaki farklardan ve beklenmedik bir hızla yaşanan normalleşme sürecinden dolayı hepimiz kaygılıyız.

Salgınla mücadele devam ederken, zaten var olan ekonomik krizin giderek çok daha fazla derinleştiğini, işsizlikteki artışın daha fazla yükseldiğini gözlemliyoruz. Ekonomik kriz, sadece ülkemizi değil tüm dünyayı kıskacına almış durumda.

Bu konuların her birisi, tarafsız bilim insanları, uzmanlar tarafından günlerce, belki de aylarca irdelenmesi gereken çok önemli konular. Tarafsız diyorum çünkü yapılan açıklamaların tamamı, verilere, bilime ve halkın güvenini sağlamaya yönelik olmalıdır.

Şimdi ben CHP Afyonkarahisar İl Başkanı olarak ilgili ve yetkililere soruyorum;

İlimiz genelinde toplam vaka sayısı kaç, iyileşen hasta sayımız ne kadar, hangi hastanede kaç hastamız var?

Hastaların kaçı yoğun bakımda, kaçı entübe ve bugüne kadar kovid-19 dan toplam kaç insanımızı kaybettik. 

İlçelerimizdeki durum nedir?

Bilgilenmek halkımızın en doğal hakkıdır. Bekliyoruz."