Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afyonkarahisar İl Başkanı Mehmet Kocacan, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Joe Biden’ın, 1915 olaylarını 'Ermeni Soykırımı' olarak nitelendirmesine sert tepki gösterdi. Kocacan, “Biden’in soykırım açıklaması hükümsüzdür” dedi.

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar'da AK Parti'nin Güçlü Kadın Adayı: Emine GökçeAfyonkarahisar'da AK Parti'nin Güçlü Kadın Adayı: Emine Gökçe

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afyonkarahisar İl Başkanı Mehmet Kocacan, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Joe Biden’ın, 1915 olaylarını 'Ermeni Soykırımı' olarak nitelendirmesine sert tepki gösterdi. Kocacan, “Biden’in soykırım açıklaması hükümsüzdür” dedi.


Türk milletinin tarihinde hiçbir zaman soykırım olmadığını söyleyen MHP Afyonkarahisar İl Başkanı Mehmet Kocacan, MHP, ABD Başkanı Joe Biden’ın sözde soykırım suçlamasını tümden reddetmekte, ABD Başkanı’nı da kınamaktadır” dedi. Başkan Kocacan, “Türk milletinin şerefli ve şanlı tarihinde ne soykırım mahcubiyeti, ne de katliam vardır. Tarihimiz, her konuda olduğu gibi bu konuda da tertemizdir.1915 olayları etrafında kurulan belgesiz ve mesnetsiz iftira kampanyası asılsızdır, ahlaksızdır. Fransa’dan, İngiltere’ye, Almanya’dan ABD’ye kadar hepsinin bugünkü varlığının temelinde vahşet ve soykırım vardır. MHP, sözde soykırım suçlamasını tümden reddetmekte, ABD Başkanı’nı da kınamaktadır. Biden’in soykırım açıklaması hükümsüzdür, aynı zamanda siyasi ahlaksızlıktır”

“Türk tarihi şeref ve onur tarihidir”
ABD kendi geçmişinde milyonlarca insana soykırım yaptığını söyleyen Başkan Kocacan, “ABD, şanlı Türk tarihini sorgulamak yerine önce kendi katliamlarla dolu karanlık tarihine bakmalı, kendi tarihiyle yüzleşmeli ve bir avuç dolar ve bir damla petrol uğruna kanlarına girdiği milyonlarca insanın hesabını vermeli, diyet ve özür dilemelidir. İşte Amerika'nın canilikleri; Amerika kıtasının keşfedildiği süreçte 70 milyon Kızılderili, kendi topraklarında katledildi. ABD, 1945 yılında Japonya’ya iki atom bombası atarak 350 bin kişinin ölmesine ve binlerce insanın da sakat kalmasına sebep oldu. 1945 senesinde Almanya’nın Saksonya Eyaleti’nin başkenti olan Dresden kentine üç gün süreyle havadan bomba yağdıran ABD, çocuk ve kadınların çoğunlukta olduğu 200 bin kişiyi öldürdü. 1962-1975 yılları arasında ABD, Vietnam Savaşı boyunca üç milyon Vietnamlı sivilin hayatını kaybetmesine sebep oldu. Vietnam Savaşı’nda ABD, sivil halk üzerinde zehirli portakal gazı kullanarak soykırım yapmıştır. Halen Suriye ve Filistin’de maalesef aynı senaryolar uygulanmakta, yüz binlerce insan katledilmekte veya doğdukları topraklardan sürülmektedir”

“HDP’nin gazi mecliste yeri yoktur”
HDP’nin Ermeni soykırımı ile ilgili açıklamalarına da tepki gösteren Başkan Kocacan, “HDP Merkez Yürütme Kurulu, 24 Nisan’daki açıklamasında sözde Ermeni soykırımının bu topraklarda yaşandığını, adaletin de bu topraklarda sağlanması gerektiğini iddia etmiştir. Meclis’te grubu bulunan, bu milletin ekmeğini yiyip suyunu içen, devletin hazinesinden geçinip saltanat süren HDP isimli örgütün ne siyasette ne de gazi mecliste yeri yoktur ve bulunması da artık imkansızdır. Türkiye Cumhuriyeti devletimizin ve hükümetimizin alacağı her kararın yanındayız. Tarihin şahit olduğu gibi Türk milleti olarak hiç kimseye, hiçbir güç odağına mecbur veya mahkum değiliz” dedi. Başkan Kocacan ayrıca,  “Pençe-Kartal operasyonunda Şehit olan Piyade Teğmen Mehmet Kıvık'a ve Pençe-Yıldırım operasyonunda Şehit olan sözleşmeli er Mustafa Çalım'a Cenab-ı Allah'tan rahmet, acılı ailelerine ve Aziz Milletimize başsağlığı diliyorum” diye konuştu.