rnrnBEYYAZI İÇİN HEYET OLUŞTURUYORrnBeyyazı’daki taşocakları olayların büyümesinin ardından, CHP milletvekillerinden oluşan bir heyetin, bölgede incelemelerde bulunacağı bildirildi. CHP heyetinin, bölgede yaşayan halkı dinleyip yetkili mercilerden ...

Gözden kaçırmayın

ERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYORERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYOR

BEYYAZI İÇİN HEYET OLUŞTURUYOR
Beyyazı’daki taşocakları olayların büyümesinin ardından, CHP milletvekillerinden oluşan bir heyetin, bölgede incelemelerde bulunacağı bildirildi. CHP heyetinin, bölgede yaşayan halkı dinleyip yetkili mercilerden bilgi aldıktan sonra bir rapor hazırlayacağı belirtildi.
CHP Afyonkarahisar İl Başkanı Yalçın Görgöz, gazetecilere yaptığı açıklamada, Beyyazı’daki taşocakları olaylarını incelemek için genel merkezden çevre komisyonu üyesi milletvekillerinin geleceğini kaydetti. Görgöz, milletvekillerinin bir rapor hazırlayacağını, gerekirse hukuki boyutta, çevresel anlamda soruşturma açılması için gerişimde bulunulacağını ifade etti.
OKULUN YANINDAKİ AKARYAKIT İSTASYONU
Çarşının ortasında ve bir okulun yanında bulunan akaryakıt istasyonunun kaldırılması ile ilgili CHP’nin bir açıklama yapmamasının sorulması üzerine Görgöz, “Afyonkarahisar merkezde bulunan okulun yanındaki benzinlik sanırım 40 yıldır orada. Ama 40 yıldır ya da daha fazla süredir halkımızdan en ufak bir şikayet aldığımızı bilmiyoruz. Tabi ki bu çevre için önemlidir biz onunla da ilgileniyoruz. Ancak şu an da olaylar olmuş 32 kişi gözaltına alınmış, 30’un üzerinde yaralı var. Yani şimdi burada bir yara var” diye konuştu.
BEYYAZI’DA UZLAŞI BULUNMALI
Vatandaşın tutumunu da doğru bulmadığını dile getiren Görgöz, şunları söyledi:
“Bir beldemizde, köyümüzde, mahallemizde, sokağımızda yaşanan her türlü olumlu olumsuz olay hepimizi ilgilendirir. Biz burada tek taraflı bir açıklama yapmıyoruz. Sadece o beldede yaşayan belli bir görüşü de savunmuyoruz. Belediye başkanı MHP’den seçilmiş bir belediye başkanıdır ona yapılan da haksızlıktır. O yörede diğer partilere oy verenlere de yapılan bir haksızlıktır. Ama ani şekilde halkımızın da oradaki karşılaşılan uygulamadan dolayı tepki gösterilerek taş ve sopayla karşı saldırı da bulunması da doğru değildir. Bence burada uzlaşıya ihtiyaç var. Bunlar bizim insanımız. Bir barış ortamı sağlanmalıdır. Bunlar devlete vergisini veren insanlar. Başka şeylerle karıştırılmasın onlar, Afyon’un Beyyazı beldesinde yaşayan bizim insanımız.”