AK Parti İl Başkanı Mehmet Zeybek, AK Parti 4. Olağan Genel Kongresi’nde atılan “Türkiye seninle gurur duyuyor” tezahüratın Mesut Barzani’ye değil, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a atıldığını söyledi.
Geçtiğimiz hafta sonu yapılan AK Parti 4. Olağan Genel Kongresi hakkında Kanal 3 Ana Haber Bülteni’nde Ata Gündüz Kurşun’a değerlendirmede bulunan AK Parti İl Başkanı Mehmet Zeybek, yapılan kongreye katılımın yoğun olduğunu ve Türkiye’nin 81 ilinden katılım sağlandığını belirtti. “ARKADAN GELENLERE FIRSAT VERMEK İÇİN BÖYLE BİR DEĞİŞİKLİK YAPILDI”
Yapılan kongrenin Türkiye’ye ve Başbakan Erdoğan’a yakışan kongre olduğunu kaydeden başkan Zeybek, Başbakan Erdoğan’ın yaptığı konuşmasında tüm dünyayı ilgilendiren konulara değindiğini belirtti. Başbakan Erdoğan’ın aday olmasına ilişkin olarak, parti tüzüğünde en fazla 3 defa başkanlık yapılabilir maddesinin bulunduğunu ancak ara vermesi durumunda tekrar aday olabileceğinin bulunduğunu hatırlatan AK Parti İl Başkanı Mehmet Zeybek, “Başbakanımız ne olursa olsun partimizin hizmetinde olacağının mesajını verdi. Sadece arkadan gelenlere fırsat vermek için, koltuğa yapışıp kalmamak adına böyle bir değişiklik yapıldı” dedi. “BEN BARZANİ’Yİ ALKIŞLAMADIM”
Salonda bir ara Kürdistan Bölge lideri Mesut Barzani’ne zannedilen ‘Türkiye seninle gurur duyuyor’ sloganının Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a atıldığını ifade eden Zeybek, “Barzani salondan ayrılırken ben alkışlamadım. Ayrıca atılan slogan Barzani’ye değil, Başbakanımıza atıldı. Çünkü Başbakanımız üzerini değiştirmek için salondan dışarıya çıkmıştı. Üzerini değiştirdikten sonra salona tekrar geldi, o anda da Barzani de konuşma yapmak için kürsüye çıkıyordu. Atılan slogan Barzani’ye değil Başbakanımıza atılmıştır” dedi. Zeybek ayrıca kongrenin hayırlara vesile olmasını diledi.(Gazete3)