Afyonkarahisar Belediye Meclisi 14 Mart Perşembe günü olağanüstü toplantısını gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Burhanettin Çoban Başkanlığında toplantı, bir önceki toplantıya ait tutanak özeti okunmasıyla başladı.

Gözden kaçırmayın

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in Veda MesajıBelediye Başkanı Mehmet Zeybek’in Veda Mesajı

BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI

          Afyonkarahisar Belediye Meclisi 14 Mart Perşembe günü olağanüstü toplantısını gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Burhanettin Çoban Başkanlığında toplantı, bir önceki toplantıya ait tutanak özeti okunmasıyla başladı.

“BELEDİYENİN GELECEĞİNİ KARARTACAK BİR KARAR ALMIYORUZ”

          Toplantıda Afyonkarahisar’ın uluslararası tanıtımına katkı sağlamak amacıyla 2019 FIM Dünya Motorkros Şampiyonası’nın ilimizde yapılmasına, organizasyon bedeli, canlı yayın giderlerinin vb. diğer giderlerin karşılanması için Afyonkarahisar Belediyesi ve Türkiye Motosiklet Federasyonu arasında işbirliği protokolü yapılması, yapılacak protokolü imzalamak üzere Belediye Başkanına yetki verilmesi hakkındaki teklifi oy birliği ile kabul edildi.

             Toplantının gündemine ilişkin açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban,  Belediye Meclisi’nin olağanüstü toplanmasına ilişkin yapılan eleştiriye açıklık getirdi. 2019 Dünya Motorkros yarışları için bu ay sonuna kadar 500 bin TL bir ödeme yapılması gerektiğine işaret eden Başkan Çoban, “ Yarışlar için Belediye’den çıkacak bir para yok. Çıkan paranın fazlası Gençlik Spor Bakanlığı’ndan tesis parası olarak geliyor. Bir cepten çıkan, diğer cebe fazlasıyla giriyor. Bir adayımız ‘Meclis neden olağan üstü toplanıyor?” diyor. Afyon Belediyesi’nin geleceğini karartacak, Belediye’yi masrafa sokacak bir karar almıyoruz. Arkadaşlarımız bilir ki, her şeyi gelecek arkadaşımız karar versin mantığı ile hareket ediyoruz.”dedi

“ÇIKAN PARANIN FAZLASI GENÇLİK SPOR BAKANLIĞINDAN TESİS YATIRIMI OLARAK GELİYOR”

            Başkan Çoban açıklamalarında şu ifadelere yer verdi; “ Hatırlanacağı üzere 2017 yılında yaptığımız bir anlaşmayla 2018-2019 Dünya Motorkros Şampiyonası’nın bir ayağının ilimizde yapılmasını imza altına almıştık. 2020 yılı ise bizim isteğimize bağlıydı. İlk yıl olan 2018 yılı için 1 milyon Euro, Belediyemiz isterse ikinci ve üçüncü yıl için organizasyon bedeli olarak Dünya Motosiklet Federasyonu’na 1 milyon 50 bin Euro ödeniyor. Geçen yıl bu 1 milyon Euro’yu Belediye olarak ödedik. Bu sene Orman ve Su İşleri eski Bakanımız Veysel Eroğlu Bey bundan üç ay önce hem Kültür ve Turizm Bakanı’ndan, hem de Gençlik Spor Bakanı’ndan randevu aldı. Bu randevuda tüm Milletvekillerimiz vardı. Sayın Valimiz vardı. Bu ziyarette Kültür ve Turizm Bakanımız ‘250 bin Euro ödeyeyim’ dedi. Dünya Motosiklet Federasyonu’na bu para ödendi. Gençlik Spor Bakanımız ise “200 bin Euro civarında ödeyeyim, üç- beş milyonda motorkros olarak değil, Afyon Belediyesi’nin yaptığı bir spor tesisine ödeyeyim. Dolayısıyla sizin amacınız karşılanmış oluyor” dedi.  Bende bunun üzerine Sayın Bakanımıza Sahipata Mahallesi’nde bulunan Kapalı Spor Salonu inşaatımızdan bahsettim. İnşaatın Müteahhit firmadan dolayı yarım kaldığını orada 5- 6 milyon lira civarında ihtiyaç olduğunu söyledim. Bunun üzerine orada bir 5 milyon lira gündeme geldi. İki cepte Belediye’nin. Sağ cebinden veriyor ama sol cebine Gençlik Spor Bakanlığı o parayı da koyuyor. Bu durumda bırakınız para ödemeyi 200 bin Euro Belediye daha kâra geçiyor. 450 bin Euro’su ödendi şuanda. Fakat bizim bu arada 500 bin TL civarında bir ödeme yapmamız gerekiyor. Ödemenin de bu ay son olması nedeniyle toplantıyı olağanüstü yapıyoruz. Bizden çıkacak bir şey yok. Çıkan paranın fazlası Gençlik Spor Bakanlığından tesis yatırımı olarak geliyor. Geçen yılki gibi değil, geçen yıl tamamını biz ödemiştik, biz ödemiştik ama başka bir fondan yine Sayın Valimizin desteği ile 5 milyon TL almıştık. Yaptığımız tesisler burada bir yere gitmiyor” dedi.

              Toplantıda ayrıca Belediyemize ait 1 adet otobüsün ZEKA’nın yeni çağrısı doğrultusunda hazırlayacakları projede kullanılmak üzere İl Milli Eğitim Müdürlüğüne hibe edilmesi hakkındaki teklif görüşülerek oy birliği ile karar bağlandı.