Afyonkarahisar Belediyesi Su Kayıp ve Kaçakları ile Kanalizasyon ve Yağmursuyu hatlarındaki arıza  ve tıkanıklıkları tespit etmek ve çözüme kavuşturmak amacıyla SU KAYIP VE KAÇAK TESPİT ARACI ile ROBOT KAMERALI  KANAL GÖRÜNTÜLEME ARACINI bünyesine kattı.

 

 Su kaçaklarını noktasal bulabilen cihazların yanı sıra gerek yağmursuyu, gerekse de kanalizasyon hatlarının içinde bacadan bacaya ilerleyebilen robot kamera, hattın kaçıncı metresinde, ne tür bir sorun olduğunu anında araç içinde bilgisayarın başındaki operatöre görsel olarak iletiyor.

 

Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü bünyesine giren son teknoloji araçlar Türkiye’de sadece iki il Belediyesinde uygulanırken, Büyükşehir Belediyeleri arasında ise sadece üç ya da beş belediye de hizmet veriyor. Son sistem bu araçlar, fuarlarda sergilenerek Belediyemiz referans gösteriliyor.

 

 

 

BELEDİYE TEKNOLOJİNİN ZİRVESİNİ KULLANIYOR

 

ALTYAPIDA  GÖRÜNTÜLEME DÖNEMİ

 

        Afyonkarahisar Belediyesi araç parkuruna kattığı dokuz yeni aracın tanıtımını gerçekleştirdi.  Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ile birlikte bünyesine kattığı araç, gereç ve ekipmanlar adeta altın çağını yaşayan Afyonkarahisar Belediyesi teknolojinin zirvesini kullanıyor.

 

             Su ve Kanalizasyon Müdürlüğünce kullanılacak olan beş adet çift sıralı pikap,  iki adet 4x4 arazi aracı, bir adet Su Kayıp ve Kaçak Tespit Aracı ve bir adet Kanal Görüntüleme Aracının tanıtımı Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın katılımıyla yapıldı. Başkan Çoban, bu dokuz adet aracın toplam maliyetinin yaklaşık 2 milyon TL olduğunu belirtti. Beş  adet çift sıralı pikap ve iki adet 4x4 arazi araçları Akdeğirmen Barajı, İçme Suyu Arıtma Tesisi, sondaj kuyuları, terfi merkezleri, su depoları  ile  su ve kanalizasyon hatlarımızdaki tamir bakım çalışmalarında kullanılacak.

 

YERİN ALTINDAKİ GÖZÜMÜZ KULAĞIMIZ

 

                “Kanal Görüntüleme Aracı” ile yer altındaki mevcut kanalizasyon ve yağmursuyu hatları görüntülenebilmekte. Araç içinde bulunan robot kamera ile kanalizasyon ve yağmursuyu hatlarını içerindeki arıza, tıkanıklık vb. sorunları görüntüleyerek gerekli müdahaleleri yapılabilmektedir. Yer altı hat tespit sonda dedektörü ile kayıp hatlar tespit edilmekte, gaz kaçak detektörü ile de metan, karbonmonoksit gibi zehirli gazlar kanalizasyon bacaları içerisinde tespit edilerek işçi ve iş güvenliği sağlanabilmekte.

 

             “Su Kayıp ve Kaçak Tespit Aracı” ile ise yerin altındaki su kayıp-kaçakları, boru ve elektik kabloları tespit edilebilmekte. Bu araç içerisinde bulunan cihazlarla; içme suyu şebekesinde meydana gelen ve gün yüzüne çıkmayan gizli su kaçaklarını tespit edilerek su kayıplarının önüne geçilmekte. Ayrıca dağınık bölgeden çıkan arızaları da noktasal tespit edilerek anında müdahale ile gereksiz zaman kayıplarını engellenmekte. Araç bünyesinde bulunan cihazlarla yer altındaki boru ile elektrik kablolarını tespit ederek herhangi bir arıza veya kazı sırasında bu borularda oluşabilecek olası hasarların önüne geçilebilmekte.

 

           Teknolojik gelişmeleri yakından takip ettiklerini ifade eden Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, hizmete alınan araçların Afyonkarahisarımıza hayırlı olmasını temenni etti.