Afyonkarahisar Belediye Şehir Tiyatrosu yeni sezon öncesi oyuncu seçmelerini yaptı. Belediye Şehir Tiyatrosu Sanat Yönetmeni Hasan Hüseyin Elmas tarafından yapılan seçmelerde, başvuruda bulunanlar adaylar; oyunculuk kabiliyetleri üzerinden seçildi.

            Seçmelerin ardından kısa bir açıklamada bulunan Afyonkarahisar Belediye Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Hasan Hüseyin Elmas, seçmelere katılanlara gayretlerinden dolayı teşekkür etti.  

100’ün üzerinde müracaatın olduğu seçmeler oldukça zorlandıklarını ifade eden Belediye Şehir Tiyatrosu Sanat Yönetmeni Hasan Hüseyin Elmas, sanatseverlere yeni sezonda birbirinden güzel iki ayrı oyun sergilemeyi planladıklarını kaydetti.

            Afyonkarahisar’da beğeniye sunacakları oyunları Türkiye’nin birçok ilinde turne ve festivallere götüreceklerini aktaran Belediye Şehir Tiyatrosu Sanat Yönetmeni Hasan Hüseyin Elmas, şimdiden bir çok davet aldıkların ifade ederek desteklerinden dolayı Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’a şükranlarını sundu.

          Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Emel Sarlık ise  "Yaptığımız seçmelerde oldukça zorlandık. Burada başarılı olan gençler tiyatro topluluğunun yeni sezon oyuncuları olacaklar. Bizlerde bu topluluğun eğitimi için elimizden gelen çalışmayı yapacağız. İnanıyorum ki Belediyemizin desteği ile bu gençler çok güzel başarılara imza atacaklar" diye konuştu.