Afyonkarahisar Valiliği ile Afyonkarahisar Belediyesi işbirliğinde 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla program düzenlendi.

Gözden kaçırmayın

Afyon'da bir otel daha açıldıAfyon'da bir otel daha açıldı

“Belediye Olarak Her Zaman Yanınızdayız”

Afyonkarahisar Valiliği ile Afyonkarahisar Belediyesi işbirliğinde 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla program düzenlendi.

‘KATILIM YOĞUN OLDU”

Vali Gökmen Çiçek ve Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek'in ev sahipliğinde İkbal Termal Otel'de düzenlenen kahvaltı programına AK Parti Milletvekili İbrahim Yurdunuseven, İl Genel Meclisi Başkanı Burhanettin Çoban, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Afyonkarahisar İl Müdürü Şerife Münire Burcu, Afyonkarahisar Basın Yayın Derneği Başkanı Sezer Küçükkurt, Afyonkarahisar Basın Mensupları Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Dağhan, Afyonkarahisar İnternet Habercileri Derneği Başkanı İsmail Ögeday ve il protokolünün yanı sıra gazete sahipleri, ulusal basın temsilcileri, radyo, dergi, internet medyası ile televizyon kanallarının temsilcileri katıldı.

“10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ’NÜNÜZÜ TEBRİK EDİYORUM”

Programın açılış konuşmasını yapan İl Genel Meclisi Başkanı Burhanettin Çoban, Afyonkarahisar’daki basın temsilcileri ve gazete çalışanlarıyla bir araya bulunmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı.

Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek ise tüm basın çalışanlarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü tebrik etti. Afyonkarahisar'da kamu kurumlarıyla basın arasında çok güzel bir birliktelik olduğunu söyleyen Başkanımız, bu birlikteliğin artarak devam etmesini temenni etti. Kamuoyunu objektif, tarafsız ve doğru bilgilendirmenin basının temel görevi olduğuna dikkat çeken Başkanımız, “Halkımıza doğru ve tarafsız haberler ulaştırmak için gece gündüz demeden çalışan değerli basınımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü tebrik ediyorum” diyerek Afyonkarahisar Belediyesi olarak her zaman yanlarında olduklarını söyledi.

“2020 YILININ ÖN ÖNEMLİ OLAYI AYASOFYA CAMİİ’NİN İBADETE AÇILMASIDIR”

Afyonkarahisar basınının kamuoyunu bilgilendirmede önemli bir görev üstlendiğini aktaran Milletvekili Yurdunuseven ise tüm gazete çalışanlarının 10 Ocak Gazeteciler Günü’nü tebrik etti. Yurdunuseven; “Edebiyat öğretmenimiz vardı. Gazetecilik balıkçılığa benzer derdi. Çünkü balığı ne kadar geç piyasaya sürerseniz, kasada bekletirseniz balık kokar. Haberi de ne kadar geç verirseniz, bir anlamı kalmaz” derdi. Gazetecilik, kalemini kalemşörlere satmayandır. Bunu da Afyonkarahisar’daki gazetecilerde elhamdülillah görüyoruz. Ben bir gazeteci olsaydım, bir siyasi konuşuyor olsaydı ne sorardım diye kendi kendime düşündüm ve 2020 yılının en önemli olayı sizce nedir diye sorardım.

Bence 2020 yılının ön önemli olayı Ayasofya Camii’nin ibadete açılması diye düşünüyorum. Bu durum dünya mazlumlarına bir haberdir. Ayasofya’nın ibadete açılması, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin dünya devletinin olduğunun göstergesidir. Bu haber devletimizin başındaki halkın oyuyla Cumhurbaşkanı olmuş Recep Tayyip Erdoğan’ın dünya lideri olduğunun bir göstergesidir. Bu vesileyle Afyonkarahisar’daki tüm gazete çalışanlarımızın 10 Ocak Gazeteciler Günü’nü gönülden tebrik ediyorum” dedi.

“BAŞKANIMIZLA UYUM İÇERİSİNDE ÇALIŞIYORUZ”

Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek ise 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutladı. Gazetecilik mesleğinin bir tutku olduğunu söyleyen Vali Çiçek; “Bence gazetecilik bir tutkudur. Bünyeyi sardığı zaman kurtulamayan bir aşktır. Emekliliği olmayan birkaç meslekten biridir. Genç yaşlardan itibaren o yazma arzunuz, özellikle gördüğünüz bazı eksiklikleri, hayatta karşılaştığınız olayları tarihe not düşmek adına yazmak istemeseniz de sizi bir gece uykunuzdan kaldırıp yazdırır. O yüzden gazetecilik bir tutkudur, aşktır diyorum.

Afyonkarahisar’da gazetecilik sektörünün güçlü olduğuna dikkat çeken Vali Gökmen Çiçek, “ Önce iş yapılsın, sorunlar çözülsün diyen bir vilayette görev yaptığımın farkındayım. Önümüzdeki yılın daha fazla birlik ve beraberlik, kalplerin kırılmadığı, birbirimize daha fazla tutkuyla bağlandığımız bir yıl olmasını diliyorum. Belediye Başkanımızla biz uyum içerisinde çalışıyoruz. İlimizde hep birlikte bir uyum yakaladık. Belediyemizin çok ciddi yatırımları var. Sayın vekillerimizle gece gündüz istişare halindeyiz. İl Genel Meclisi Başkanımızla kırsalda olsun, şehirde görev alanımız bulunduğu yerlerde güzel çalışmalar yapacağız. Hep beraber bir uyum yakaladık. Bu uyumun bozulmasına siz izin vermeyin, bizleri, idarecileri bu yönde teşvik edin. Sizlerin desteği ile biz Afyonkarahisar’ı uçururuz. Afyonkarahisar’ı beraber öyle bir noktaya taşırız ki hayalleriniz de bile görmeyeceğiniz yere taşırız. Ben inanıyorum ki 2021 yılı Afyonkarahisar’ın yılı olacak. Sürekli ve sürekli gündemde biz olacağız. Belediye Başkanımızın ve milletvekillerimizin bana müjdesini verdiği bildiğim bazı yatırımlar var. Yapılacak işler, gelecek yatırımcılar var. Biz beraber olalım, 2021 yılında uçarız” şeklinde konuştu.