Afyonkarahisar Belediyesi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasından dolayı evlerinden çıkamayan vatandaşların Ramazan Bayramını "müzikli animasyon" ekipleriyle mahalleri gezerek kutladı.

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar'da Zafer Meydanı'nda İftar Çadırı KurulduAfyonkarahisar'da Zafer Meydanı'nda İftar Çadırı Kuruldu

Afyonkarahisar Belediyesi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasından dolayı evlerinden çıkamayan vatandaşların Ramazan Bayramını "müzikli animasyon" ekipleriyle mahalleri gezerek kutladı.

BAYRAM COŞKUSU BALKONLARA TAŞTI

          Afyonkarahisar Belediyesi, sokağa çıkma kısıtlamasının uygulandığı Ramazan Bayramında düzenlediği etkinliklerle vatandaşların evlerine misafir oldu.Afyonkarahisar Belediyesi, mahallelerdeki vatandaşların Ramazan Bayramını "müzikli animasyon" ekipleriyle kutladı.  Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in talimatlarıyla Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne bağlı ekipler,  boş kalan sokaklarda kutlama etkinlikleri düzenleyerek vatandaşa mutlu bir bayram yaşattı.

ÇOCUKLARIN MUTLULUĞU GÖRÜLMEYE DEĞERDİ

        Evlerinde kalan vatandaşlara Ramazan Bayramına özel sürprizler hazırlandı, şarkılar söylendi.  Belediye Başkanı Mehmet Zeybek'in talimatıyla bayram coşkusunu vatandaşların evine götüren Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, şehrin dört bir tarafında oluşturduğu konvoylarla büyük ilgi gördü. Ramazan Bayramına özgü şarkıların çalındığı kutlamaları balkonlarda ve camlarda özleyenlerin mutluluğu görülmeye değerdi.

GÜN BOYU MAHALLELER GEZİLDİ

          7'den 70'e genci yaşlısı seslendirilen şarkılara balkonlardan eşlik etti.  Çocukları için balkonlardan sarkıtılan sepetlerin içine hediyeler bırakıldı. Bayraklar ve balonlarla süslenen araçlara büyük ilgi gösteren hemşehrilerimiz Ramazan Bayramı coşkusunu yaşadı. Ekip, konvoy ile birlikte şehrimizdeki mahalleleri gün boyunca gezerek vatandaşları hem eğlendirdi hem de çeşitli ikramlarda bulundu. Mahallerinde evlerinin balkonlarına çıkan bazı vatandaşlar etkinliği cep telefonlarıyla video ve fotoğraf çekti. Bazı vatandaşlar ise çocuklarıyla birlikte tempo tuttu.

“BAYRAM HAVASINI EVLERE TAŞIDIK”

      Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İhsan Akar, , Kovid-19 salgını sokağa çıkma kısıtlamasından dolayı evlerinden çıkamayan Afyonkarahisar halkına bahar havası yaşattıklarını söyledi.Etkinlikte 30 kişilik ekibin görev aldığını dile getiren Akar, şöyle konuştu:"Caddeler bugün boş maalesef. Biran önce bu salgının ülkemizden gitmesi bütün Türkiye'de 'evde kal' kampanyasına destek veriliyor. İnşallah, yakında amacımıza ulaşacağımızı düşünüyoruz. Son istatistiklerde bunu gösteriyor. İnsanlarımız evlerinde kaldığı süreçte de Afyonkarahisar Belediyesi olarak böyle bir eğlence etkinliği düzenledik. Müzikli animasyon ekiplerimiz mahallerdeki küçük çocuklarımızı sevindiriyor. Onlara, çikolata, gofret ve boyama kitapları hediye ediyor."Akar, zor günlerin dayanışma ile aşılacağını belirterek devlet-millet işbirliğiyle bu salgına karşı sendelemeden mücadele edildiğini anlattı.