Afyonkarahisar Belediye Meclisi 2014 Şubat ayı toplantısı Burhanettin Çoban başkanlığında yapıldı. Toplantıda gündem maddeleri görüşülerek oylamaya sunuldu. Gündem maddeleri arasında yer alan Afyonkarahisar Belediyesi’ne ait bir adet aracın Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne bedelsiz devredilmesi hakkındaki teklif ve belediyenin ihtiyacına binaen bir adet binek araç alınması hakkındaki teklifler oylanarak kabul edildi. Bir diğer gündem maddesi olan ‘Afyonkarahisar Belediye Spor Kulubüne 500 bin TL tutarında nakdi yardım yapılması konusundaki teklif’ de meclis üyelerince oylanarak kabul edildi.
BELEDİYESPOR’A PARA YARDIMI YAPILACAK
Konu hakkında açıklama yapan Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban: “Belediyeler daha önce amatör spor kluplerine sadece malzeme yardımı yapabiliyordu. Şimdi yapılan değişiklikle iller bankasından vergi gelirlerinden yaptığı tahsilatının binde 12’sini geçmemek kaydıyla amatör spor kulüplerine nakdi yardım yapılabiliyor. Ayrıca sınırsız malzeme yardımı yapabiliyor. Belediye spor kulübümüze geçen sene de yardım yapmıştık zaten. Bu sene de yapmak istyiyoruz. Çünkü hem basketbolda hem voleybolda ve diğer branşlarda Belediye Spor Kulübümüz amatör spor kulübü olarak faaliyetlerine devam ediyor. Bunların da ciddi bir gideri oluyor” dedi.
BELİRLİ YERLERE KASİS UYGULANACAK
Gündeme alınan maddelerden sonra trafik komisyon raporları görüşülerek oylamaya sunuldu. Trafik komisyon raporları içindeki maddelerden olan ‘S.S. 33 numaralı Termal Minibüslerinden 16 aracın Şuhut Kavşağına kadar çalışmalarına izin verilmesi’ hakkındaki rapor, komisyon tarafından uygun görülmedi. Halil Taşkın’a ait aracın Kışlacık Köyü-Şehir Merkezi arası taşıma yapma ve Mustafa Kumartaş’a ait aracın Çakır Köyü-Şehir Merkezi arası taşıma yapması, komisyonca yasal olarak uygun görülmediği bildirilerek oylamayla kabul edildi. Son olarak kamu kurum ve kuruluşlarından ve vatandaşlardan gelen; belirli yerlere hız kesici, durak yeri levhası, ve trafik ile ilgili talepler komisyon tarafından da uygun görülerek kabul edildi.
“YURT, MESKENLERE VE ARSALARA DEĞER DÜŞÜKLÜĞÜ YAPABİLİR”
Trafik komisyon raporlarının görüşülmesi ve oylanmasından sonra bayındırlık ve imar komisyon raporlarına geçildi ve maddeler görüşüldü. İmar planında yurt yapımı için belirlenen yerler komisyonca teknik gerekçelerden dolayı uygun görülmediği bildirildi. Başkan Çoban, yurt yapımıyla ilgili yaptığı açıklamada: “Bu konuda komisyonla birlikte çok çalışma yaptık. Meskenlerin arasında bir yüksek öğrenim öğrenci yurdunun mahalledeki konutlara negatif bir değer düşüklüğü katacağı ve insanların ve müteahhitlerin bundan zarar göreceği şeklinde bir kanaate ulaştık. Bu yüzden de komisyonumuz uygun görmedi” ifadelerini kullandı.
“OKULUMUZ AFYON’UN EĞİTİM SİSTEMİNE KATKI SAĞLAYACAKTIR”
Bayındırlık ve imar raporları içinde yer alan maddelerden olan ‘Merkez Selçuklu Mahallesi’nde bulunan alana okul yaptırılması ile ilgili açıklamalarda bulunuldu ve söz konusu alanın konut alanından özel eğitim alanına dönüştürüleceği kararlaştırıldı. Bu alana yapılacak olan okul ile ilgili açıklamalarda bulunan İşadamı Ramazan Avcı: “Bu alana Doğa Koleji’nin, anaokulu, ilköğretim, ortaokul ve lise kısımlarını getirmeyi düşünüyoruz. Şu anda sözleşmelerimizi yaptık. Güzel de bir projelendirme çalışmamız oldu. Mart ayından sonra inşaatına başlayacağız. Burada 120 civarında istihdam düşünüyoruz. 14 milyon lira gibi bir yatırım bedelimiz olacak. Okulumuz Afyon’un eğitim sistemine katkı sağlayacaktır. Ekonomik olarak ilk 25’te olmamıza rağmen eğitimde çok geri plandayız. Bu hizmetin Afyon’a gelmesi, eğitimi bir çıta daha yukarıya taşıyacaktır” diye konuştu. Konuyla ilgili Başkan Çoban ise: “Doğa Koleji ‘Franchising’ sistemi ile bayilik veriyor. Şu anda Türkiye’de 84 adet var. 85’inci de inşallah Afyonumuza hayırlı olur” dedi.
“BÖLGE KOKUDAN VE SİNEKTEN KURTULACAK, HEM DE ELEKTRİK ÜRETECEK”
Diğer bir bayındırlık ve imar komisyon raporu arasında yer alan maddelerden olan Çavdarlı Köyü’nde elektrik üretimi tesisi amaçlı ilave imar planı yapılması hakkındaki rapor da görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Çoban şu şekilde konuştu: “İlimiz hayvancılıkta ve yumurta tavukculuğunda önemli bir merkez. Bu alanda yaklaşık 10 milyona yakın yumurta üretiliyor. Afyonlu yumurtacılar da iki şirket halinde bu yumurtalarını pazarlıyorlar. Tesisin bir tanesi şu anda zaten 1-2 ay içerisinde bitmek üzere. Diğer tesis de 166 bin metrekarelik alanda da bu tesisi kurmak istiyorlar. Bu alan mera vasıflı bir yer. Şu anda imar planını yapıyoruz. Komisyon da kararını olumlu yönde kullanırsa tesis yapılacak. Dolayısıyla daha önceden başımıza bela olan bu gübreler, hem koku üreten, hem sinek üreten, ve hiçbir işe yaramayan bu tavuk dışkıları, 6 megawatt elektrik üreterek hem milli ekonomimize katkı sağlayacak hem de çıkan gübreler organik gübre olarak tarımda kullanılacaktır. Afyonumuz açısından da çok güzel bir tesis olacak.”
Son olarak imar ve şehircilik müdürlüğü teklifleri arasında yer alan; Çetinkaya Mahallesi(Karşıyaka), Çetinkaya Mahallesi(Yenice), Olucak Mahallesi ve Tacıahmet Mahallesi’nde bulunan taşınmazlar üzerinde yer alan mahalle fırınlarının; ticari amaçla kullanılmamak şartıyla mahalle muhtarlarına tahsis edilmesi, oy birliğiyle kabul edilerek 10 yıllık süreyle muhtarlıklara tahsis edildi. Diğer imar ve şehircilik müdürlüğü teklifleri ise ilgili komisyona havale edilerek bir sonraki toplantının 3 Mart Pazartesi günü yapılacağı bildirildi.>>>Arif Emre KIPIRTI – Gazete 3