Su kaynaklarımızın sürdürülebilirliğini sağlamak, yaşam kaynağı olan suyumuzu korumak adına Belediye Encümenince şehri yakından ilgilendiren önemli kararlar alındı.

Temiz bir çevre ve geleceğe emanet edilecek olan doğa için sürdürülebilir yatırımlardan taviz vermeyen Belediyemiz tarafından, dönem dönem gündeme getirilen tasarruf tedbirlerine yönelik bilgilendirme ve konuya ilişkin somut çalışmaların yanı sıra son olarak Belediye Encümenince de su tasarrufuna ilişkin şehrimizi yakından ilgilendiren bir dizi karar alındı.

ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN DUYURU

Bu kapsamda;

Son zamanlarda tüm dünyayı etkileyen küresel ısınmadan kaynaklı su kaynaklarının azalmış olması nedeniyle şehrimizin susuzluk tehlikesi yaşamaması için halkımız tarafından su kaynaklarının tasarruflu kullanılması büyük önem arz etmektedir. Bu doğrultuda Belediye Encümenimiz tarafından alınan 01.02.2023 tarih ve 51 sayılı karar ile “Kadınana kaynak suları ve pazaryerlerindeki sokak çeşmeleri hariç tüm sokak çeşmelerinin kapatılmasına, tüm TOKİ’ lerin şehir içme suyu ile yeşil alan sulaması yapılmamasına,  şehir içme suyu kullanılarak apartman merdivenleri, işyeri içleri ve önleri ile halı vb. malzeme ve araçların yıkanmasının yasaklanmasına”  karar verilmiştir.

Yapılan açıklamalar doğrultusunda vatandaşlarımızın alınan karara uymaları, uymayanlar hakkında 5326 sayılı Kabahatler Kanunu hükümlerince idari işlemlerin yapılacağı önemle duyurulur.

Hemşehrilerimizi suyumuzu korumaya, yaşam kaynağımız için tasarruflu olmaya davet ediyoruz.