Afyonkarahisar Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Eğitim Bir-Sen Afyonkarahisar 1 Nolu Şubesi iş birliğinde beşincisi düzenlenen ‘Kitap Okuma Yarışması" için Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek’in talimatıyla temin edilen 40 binin üzerindeki kitap, orta okul ve lise düzeyinde eğitim veren okul müdürlerine teslim edildi.

Gözden kaçırmayın

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in Veda MesajıBelediye Başkanı Mehmet Zeybek’in Veda Mesajı

40’BİN KİTABI ÖĞRENCİLERLE  BULUŞTURDUK

Afyonkarahisar Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Eğitim Bir-Sen Afyonkarahisar 1 Nolu Şubesi iş birliğinde beşincisi düzenlenen ‘Kitap Okuma Yarışması" için Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek’in talimatıyla temin edilen 40 binin üzerindeki kitap, orta okul ve lise düzeyinde eğitim veren okul müdürlerine teslim edildi.
 

“EĞİTİME VE İNSANA ŞARTSIZ DESTEK”

Eğitim Bir Sen 1 Nolu Şube öncülüğünde, orta öğretim düzeyindeki öğrencilere, okuma alışkanlığı kazandırmak amacıyla düzenlenen yarışma, bu yıl yine Afyonkarahisar Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün destekleriyle gerçekleşiyor.

Kitapların teslim töreninde konuşan Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, eğitime ve insana yapılan yatırımlarda elini taşın altına koymaktan asla geri durmayacaklarını söyleyerek “Neslimizi kurtarmamızın tek yolu milli ve manevi duygularımızı anlatan eserleri gençlerimizle buluşturmaktır. Sonuna kadar yanınızdayız.” mesajı verdi.

Afyonkarahisar Belediyesi olarak göreve geldiği günden bu tarafa eğitime destek olduklarını anlatan Başkanı Zeybek, kitap okuma alışkanlığının maalesef azaldığını bu kazanımı elde etmenin tek yolunun ise bu tür projelerden geçtiğini söyledi.

Projeye destek olmaktan mutluluk duyduklarını ifade eden Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Eğitim Bir-Sen Afyonkarahisar 1 Nolu Şubeye teşekkür etti.

“HEM OKUYACAKLAR, HEMDE ÖĞRENECEKLER”
 

İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın ise desteklerinden dolayı Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’e teşekkür etti. Öğrencileri bu yıl da kitapla buluşturacak olmanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydeden Metin Yalçın; “Bu etkinliğin en fazla kazananı bizler, okullarımız ve öğrencilerimizdir. Öğrencilerimiz hem kitapla buluşuyor, hem de okuma kültürü kazanıyorlar. Milli ve manevi değerlerimizi yansıtan kitapları okuyorlar. Okunan bu kitaplar sayesinde kütüphanelerimiz kitaplarla doluyor. Belediye Başkanımı şahsında tüm Belediye personelimizi ve Eğitim Bir Sen 1’nolu Şubemize teşekkür ediyorum” dedi.

“BAŞKANMIZA SONSUZ TEŞEKKÜR EDERİ

Eğitim Bir Sen 1 Nolu Şube Başkanı Mustafa Arslan ise okuma yarışmasını üç kategoride gerçekleştirdiklerini söyledi. Şube Başkanı Mustafa Arslan; “Bu yıl beşincisini düzenleyeceğimiz projemizi üç kategoride yapacağız. Yarışmamız, orta okullarda 5-6 sınıflar birinci kategori, 7 ve 8 sınıflar ikinci kategori, Liselerde ise tek kategoride değerlendirilecek” dedi.

Belediye tarafından 40 binin üzerinde kitabı okullarla buluşturacaklarını kaydeden Mustafa Arslan “Belediyemizin katkılarıyla 40 binin üzerinde kitabı okullarımızın kütüphanelerinde öğrencilerimizle buluşacak. Her yıl yüzlerce öğrencilerimizin ödüllendirildiği kaybedeni olmayan bir yarışma düzenliyoruz. Eğitimi önemsiyoruz, Sağ olsun Belediye Başkanımız, sosyal sorumlulukla ilgili hangi hayırlı proje konusunda kapısını çalsak, bizden desteğini esirgemiyor” diye konuştu.