Geçen yıl başlatılan ve il belediyeleri arasında ilk olan '3 bin 130 öğrencinin faydalandığı' eğitim bursu bu yıl da devam ediyor. Bu yıl tam 5900 öğrenciye burs verecek olmanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydeden Başkan Çoban; “Bu ülkede Belediyeler elbette alt yapı, üst yapı, park, bahçe yapar, yol yapar, kaldırım yapar ama bunların en güzeli ihtiyaç sahibi kişilere özellikle öğrencilere yapılan yardımdır. Eğitime yapılan yatırım çok önemlidir. Bu ülkenin kalkınması, ilerlemesi için en önemli konu eğitimdir, eğitimdir, eğitimdir..” diye konuştu.

5 BİN 900 ÖĞRENCİYE BURS VERİLECEK

            Son sekiz yılda sosyal Belediyecilik alanında büyük hizmetlere imza atan Afyonkarahisar Belediyesi, çocuklarımızın eğitimine rekor düzeyde destek verdi.  

          İlk kez geçen yıl başlatılan ve il belediyeleri arasında yine bir ilk olan '3 bin 130 öğrencinin faydalandığı' eğitim bursu bu yıl da devam ediyor. 9 bin 700 öğrencinin başvuruda bulunduğu ve yapılan titiz incelemelerin ardından 5 bin 900 öğrencimizin bu yıl burs almaya hak kazandığı projede bursların hesaba yatacağı banka kartları, ailelere dağıtılmaya başlandı. Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, çalışmaları yerinde görerek kartlarını ailelere dağıttı.

BELEDİYEMİZE  AYLIK MALİYETİ 500 BİN LİRA 

         Başkan Çoban burada yaptığı açıklamada Afyonkarahisar Belediyesi’nin il belediyeleri arasında geçen yıl bir ilki gerçekleştirerek 3 bin 130 ilkokul, ortaokul ve lise öğrencisine aylık 80-100 lira arasında değişen miktarlarda eğitim yardımında bulunduklarını hatırlatarak projeye bu yılda devam ettiklerini söyledi.

         Bu yıl 9 bin 700 öğrencinin başvuruda bulunduğunu kaydeden Başkan Çoban; yapılan titiz incelemelerin ardından 5 bin 900 öğrencinin burs kazanmaya yeterli olduğu sonucuna varıldığını kaydetti.  İlkokul ve ortaokul öğrencilerine aylık 80 TL, lise öğrencilerine de aylık 100 TL burs vereceklerini dile getiren Başkan Çoban; projenin Belediyemize aylık maliyetinin 500 bin TL olduğunu ve bir evden en fazla üç öğrencinin burs alabildiğini söyledi.  

“EĞİTİME YAPILAN YATIRIM ÇOK ÖNEMLİDİR”

            Böylelikle bir eve 250 TL ile 300 TL arasında eğitim yardımı yaptıklarının altını çizen Başkan Çoban; “Bizim bu yardımımızla birlikte aileler çocuklarının eğitim öğretiminde en önemli nakdi katkıyı Afyonkarahisar Belediyesi’nden almış oluyorlar. Bu ülkede Belediyeler elbette alt yapı, üst yapı, park, bahçe yapar, yol yapar, kaldırım yapar ama bunların en güzeli ihtiyaç sahibi kişilere özellikle öğrencilere yapılan yardımdır. Eğitime yapılan yatırım çok önemlidir. Bu ülkenin kalkınması, ilerlemesi için en önemli konu eğitimdir, eğitimdir, eğitimdir…

        Nasıl kişilerin hem dini emirler gereğince hemde sosyal sorumluluk gereğince ihtiyaç sahiplerine kendinde bir fazlalık varsa bundan yardım yapması ne kadar doğal ve gerekliyse, kurumlarında bence bu tür konularda hassasiyet göstermesi gerekiyor. Bu yardımı alan çocuklarımıza eğitim öğretim hayatları boyunca başarılar diliyorum. Allah, ailelerine çocuklarını vatanımıza milletimize, mukaddesatımıza uygun bir şekilde yetiştirmeyi nasip etsin” diye konuştu.