Afyonkarahisar Belediyesi, Memur-Sen Afyonkarahisar İl Temsilciliği, İDEA Uluslararası İnsani Yardım ve Eğitim Derneği işbirliğinde hayata geçirilmesi hedeflenen “Bir Yetim Bir Dilek Bir Yetimhane” projesi’nde tanıtım ve imza töreni gerçekleştirildi.

            "Bir Yetim, Bir Dilek, Bir Yetimhane" sloganıyla şehrimizde ve Çad'da Erol Battal Yetimhanesi kurulması hususunda düzenlenen protokol, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Memur-Sen İl Temsilcisi ve Afyonkarahisar 1 No’lu Şube Başkanı Mustafa Arslan ve İDEA Uluslararası İnsani Yardım ve Eğitim Derneği Genel Başkanı Mustafa Yıldız arasında imzalandı. Protokolün ardından projeye ilk bağışı Belediye Başkanı Mehmet Zeybek yaptı.

         "Bir Yetim, Bir Dilek, Bir Yetimhane" sloganıyla şehrimizde ve Çad'da Erol Battal Yetimhanesi kurulacak. Yetimhanenin bölümlerinde sendikacı öğretmenler merhum İrfan Ağılönü, merhum İbrahim Özkul, merhum İbrahim Yeşilırmak ve merhum M. Arif Özdilek'in isimleri Çad ülkesinde yaşatılacak

 Projeye destek olmak isteyen hayırseverlerimiz:

İDEA ULUSLARARASI İNSANİ YARDIM VE EĞİTİM DERNEĞİ TR87 0020 5000 0950 7411 7000 02 Kuveyt Türk Hesabına yardımda bulunabilecek.

           İmza töreni öncesi Memur-Sen İl Temsilcisi ve Afyonkarahisar 1 Nolu Şube Başkanı Mustafa Arslan proje hakkında bilgi verdi. Projenin hayata geçmesiyle birlikte yetimlerin, mazlumların yüzünü güldürmeyi amaçladıklarını kaydeden Afyonkarahisar 1 Nolu Şube Başkanı Mustafa Arslan “Projemizin iki ayağı var. Öncelikle projemize desteklerinden dolayı Afyonkarahisar Belediye Başkanımıza sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Böylesi bir projeyi bizlere hazırlayıp sunan, bu işin hem Afyon, hemde Çad ayağında asıl sorumluluğu ve yükümlülüğü kaldıracak olan İDEA Genel Başkanımız Sayın Mustafa Yıldız’a da huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum. Projemizin bir ayağı Afyonkarahisar’da diğer ayağı ise Çad’da olacak. Yetimlerin yüzünü güldürmeyi hedeflediğimiz projede amacımız Çad’da ve Afyonkarahisar’da 32 kişilik bir kız yetimhanesi kurmak olacak” dedi.

“HAYIRSEVERLERİMİZİ PROJEYE DESTEK OLMAYA DAVET EDİYORUZ”

Projenin detayları hakkında da bilgi veren Mustafa Arslan; “Bu amaçla Afyon’da sivil toplum kuruluşları marifetiyle 32 yetimimize ulaşıp bir mektup vasıtasıyla onların üç dileğini, üç hayalini öğrenmek ve bunlardan bir tanesini gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Diğer ayağı ise Çad’da yapılacak Erol Battal Kız Yetimhanesi yine 32 yetime hitap edecek bir imkan olacak. Erol Battal ismi Eğitim Bir Sen özelinde yıllarca Genel Başkan Yardımcılığımızı yapmış vefat eden bir büyüğümüz. Arzumuz onun ismini yaşatmak. Projemizde ayrıca sendikacı öğretmenler Merhum İrfan Ağılönü, İbrahim Özkul, İbrahim Yeşilırmak ve M. Arif Özdilek'in isimlerini Çad ülkesinde yaşatmayı düşünüyoruz. Projemizi hemşehrilerimizin infaklarıyla hedefe ulaştırmayı amaçlıyoruz. Bu vesileyle tüm Afyonkarahisarlı hemşehrilerimizi, hayırseverlerimizi projemize destek olmaya davet ediyoruz” dedi.

“ELİMİZDE POŞETLERLE BİR KÖYE VARDIĞIMIZ ZAMAN TÜRKLER GELİYOR ZANNEDİYORLAR”

Afyonkarahisar’ın hayırsever bir coğrafya olduğunu söyleyen İDEA Uluslararası İnsani Yardım ve Eğitim Derneği Genel Başkanı Mustafa Yıldız ise “ Bizler değişik insani yardım organizasyonları için yurt dışına sık bir şekilde gidip geliyoruz. Gittiğimiz yerlerde Türkiye’den insani yardım organizasyonu vasıtasıyla pek çok gönüllü ile karşılaşıyoruz. Türkiye dünyanın dört bir tarafında hayırseverlerle yer arıyor. Biz herhangi bir vesileyle elimizde poşetlerle bir köyevardığımız zaman Türkler geliyor zannediyorlar. Bu gurur verici bir şey” dedi. Çad’ın dünyanın en zor coğrafyalarından biri olduğunu kaydeden İDEA Uluslararası İnsani Yardım ve Eğitim Derneği Genel Başkanı Mustafa Yıldız, “Çad, dünyanın en yoksul ülkelerinden birisi. 15 milyon nüfusunun 6 milyonu suya ulaşmakta zorluk çekiyor. Dolayısıyla sağlıksız bir toplumla beraber erken ölümler gerçekleşiyor. Bize böyle bir proje teklifi geldiğinde hiç düşünmeden kabul ettik. Projemiz inşallah Türkiye’deki hayırseverlerimize de örnek olacak. Projemize destek olan, kol kanat geren herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“HER TÜRLÜ HÂYIR HİZMETLERDE BİR VE BERABERİZ”

          Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ise projenin hayata geçmesinde emeği geçen herkesi tebrik etti. Yetim kardeşlerimize her zaman ve her ortamda sahip çıkmaya devam edeceklerini kaydeden Başkan Zeybek; “Hâyra vesile olan hâyrı işleyen gibidir” düsturu gereği Afyonkarahisar’daki hayırseverlerin de böyle hâyır yapmalarına vesile olacakları içinözellikle İDEA Uluslararası İnsani Yardım ve Eğitim Derneği Genel Başkanı Mustafa Yıldız hocamıza çok teşekkür ediyorum. Gerek sivil hayatımızda, gerekse kısa sürede olsa başkanlık dönemim boyunca sivil toplum örgütlerimizle her zaman iç içe olduk. Her türlü istek ve taleplerine gücüm nispetinde yardımcı olmaya gayret ettim. Her zaman emrinizdeyiz. Her türlü hâyır hizmetlerde bir ve beraberiz. Böyle hayırlı bir hizmete vesile olduğu için gerek Memur-Sen Afyonkarahisar İl Temsilciliğimize gerekse Başkanımıza teşekkür ediyorum. Allah yar ve yardımcımız olsun” diye konuştu.