AFYONKARAHİSAR (İHA) - Sandıklı ilçesine bağlı Ballık beldesinin Belediye Başkanı Hamza Öztürk, belde mahalle statüsüne geçirilince istifasını verdi. Öztürk, mayıs ayında Ballıklı olup da belde ...

Gözden kaçırmayın

ERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYORERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYOR

AFYONKARAHİSAR (İHA) – Sandıklı ilçesine bağlı Ballık beldesinin Belediye Başkanı Hamza Öztürk, belde mahalle statüsüne geçirilince istifasını verdi. Öztürk, mayıs ayında Ballıklı olup da belde dışında ikamet edenlerin nüfuslarını ikinci adres olarak beldeye aldırmalarını istemiş, bu kişilerden üç yıl boyunca su parası alınmayacağı vaadinde bulunmuştu.
Ballık Belediye Başkanı Hamza Öztürk, bir internet sitesi aracılığı ile yaptığı açıklamada, nüfusu 2 binin altında olan belediyelerin kapatılıp bağlı olduğu ilçeye mahalle yapılacağını hatırlatarak bunu önlemek için bir çağrı yapmıştı. Öztürk, Ballıklı olup da başka yerde ikamet edenlere, “Nüfusunuzu Ballık’a aldırın. ‘Nüfusunuzu Ballık’a aldırırsanız çocuğunuz Sandıklı’da okula kaydedilmez. Aile hekimine gidemezsiniz’ derler, inanmayın. Misafir ikametgahı ile bu küçük sorunları aşarsınız” diye seslenmişti.
Belediye Başkanı Öztürk, nüfusunu Ballık’a taşımak isteyenlere yol ve yemek masraflarını belediye tarafından karşılama teklifinde de bulunarak, “En az 350 aile reisi, 1 eş 2 çocuğu ile nüfusunu Ballık’a aldırırsa biz bu tehlikeyi önlemiş oluruz” demişti. Türkiye Büyük Milet Meclisi’nde (TBMM) nüfusu 2 binin altında olan belediyelerin kapatılması konusunda yasa tasarısı hazırlandığını, bunun kabul edilmesi halinde beldelerini Sandıklı ilçesine bağlı bir mahalle yapmamak için çaba sarf ettiklerini anlatan Öztürk, beldenin kapanmaması için ikinci adresini Ballık’a taşıyanlardan, internet gazeteleri aracılığıyla duyurduğu vaatlerine ilave olarak 3 yıl su parası almayacağı taahhüdünde de bulunmuştu.
Belediye Başkanı Öztürk’ün bu çağrısı şaşkınlıkla karşılanmış ancak vatandaşlardan geri dönüş olmamıştı.
Öztürk, konuyla ilgili açıklamasında, 14.12.2012 Cuma günü Sandıklı Kaymakamlığına Belediye Başkanlığı görevinden istifa ettiğini belirten dilekçeyi verdiğini söyledi. Öztürk; çıkarılan kanunla Ballık Belediyesi’nin kapatıldığını, beldenin mahalle statüsüne geldiğini, kendisine de yapacak bir şey kalmadığını belirterek istifanın tek çare olduğunu söyledi.